Λουτσέσκου: «Θέλουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης» | Πρωτη news sport

Συγκρατημένος αλλά και έτοιμος παρουσιάστηκε
στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

Για το αν έχει μιλήσει με τον πατέρα του, Μίρτσεα Λουτσέσκου, καθώς αυτός γνωρίζει καλά την Σπαρτάκ Μόσχας: «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη δυναμική και κάθε μέρα το ποδόσφαιρο αλλάζει. Στο ποδόσφαιρο το τι συνέβη 1-2 χρόνια πριν, δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάω με τον πατέρα μου για το ποδόσφαιρο, μιλάμε για το σήμερα. Είναι το πάθος και μιλάμε συνεχώς γι αυτό».

Για την Σπαρτάκ:
 «Είναι πολύ λάθος να κάνουμε συγκρίσεις στο ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που ήταν φαβορί μετά την κλήρωση. Καταφέραμε να προκριθούμε, κυρίως γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα, θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και τη διαφορά θα την κάνουν οι λεπτομέρειες». 

Για την εικόνα που περιμένει από την Σπαρτάκ: 
«Η Σπαρτάκ είναι μία ομάδα με συνοχή, οργανωμένη, ειδικά όταν δεν έχει την μπάλα. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά. και να μην δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με εμπειρία, που ασκεί πίεση στον αντίπαλο και δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους».

Για την κατάσταση των Κάνιας και Μπίσεσβαρ, το αν υπολογίζει στον Ακπόμ και τον Κρέσπο:
 «Ο Κάνιας ήταν εκτός για δύο μέρες και του είπα χθες ότι μάλλον του έκαναν πολύ καλό αυτές οι... διακοπές. Γύρισε και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Μπίσεσβαρ δεν είναι έτοιμος. Έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα και ίσως είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ο Ακπόμ είναι σε καλή κατάσταση σωματικά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην ομάδα. Σας το έχω ξαναπεί ότι διαθέτουμε παίκτες και θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Όποιος και να βρεθεί στο γήπεδο πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος».

Για το ακριβό ροστερ της Σπαρτάκ:
 «Δεν σκεφτόμαστε πόσο ακριβή είναι μία ομάδα όταν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι. Στεκόμαστε σε τεχνικά και τακτικά θέματα. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο πάντα. Έτσι κι αλλιώς στο ποδόσφαιρο αυτά δεν παίζουν ρόλο. Δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο θα είναι το μπάτζετ μίας ομάδας ή το πόσο αμείβεται ένας παίκτη».

Για την εικόνα που θεωρεί πως έδωσε ο ΠΑΟΚ προς την Βασιλεία, ο πρώην ποδοσφαιριστής Μακ:
 «Ο Μακ μας βοήθησε πολύ πέρυσι να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε αυτήν περίοδο, αλλά θα μείνει στην καρδιά μου. Ήταν δύσκολο να ισορροπήσω μεταξύ της χαράς της πρόκρισης επί της Βασιλείας και την ηρεμίας και του καθαρού μυαλού ενόψει Σπαρτάκ. Ήταν αληθινά συναισθήματα, ήταν συναισθήματα και στο τέλος του παιχνιδιού, υπήρχε τεράστια χαρά μέσα μου, αλλά την ίδια στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι πρέπει να κρατήσω μια ισορροπία. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ, αλλά θέλουμε την πρόκριση. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολοι αγώνες, αλλά θέλουμε να προκριθούμε».

Για το κομμάτι της τακτικής: 
«Πρώτα από όλα υπάρχει μία μάχη μεταξύ δύο ομάδων. Είναι μία μάχη δύο ομάδων. Είμαστε οργανωμένες ομάδες και οι δύο, αλλά πολύ διαφορετικές».

Για τον Πόντους Βέρνμπλουμ: 
«Δεν ήταν πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Δεν μου αρέσει να συζητάω για πράγματα που δεν αφορούν τον ΠΑΟΚ. Ο Βέρνμπλουμ δεν είναι παίκτης του ΠΑΟΚ». 

Πέλκας: «Είναι ένα όνειρο που μπορούμε να το ζήσουμε»

Η προοπτική για τους ομίλους του Champions League, είναι ένα όνειρο που ελπίζουν να ζήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως ο εκ των αρχηγών της ομάδας Δημήτρης Πέλκας, αφοσιώνεται μόνο στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν με την Σπαρτάκ Μόσχας, όπως ομολόγησε ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Τούμπα σήμερα νωρίτερα. Αναλυτικά τα όσα είπε, ο Έλληνας μέσος του Δικεφάλου:

Για την πρόκριση επί της Βασιλείας και τι έδωσε στην ομάδα: 
«Από κάθε παιχνίδι έμαθα να μαθαίνω κάτι καινούργιο, είτε νικάμε είτε χάνουμε. Φανήκαμε έτοιμοι με την Βασιλεία και είχαμε την ίδια χημεία με πέρσι. Σταθήκαμε καλά και στα δυο παιχνίδια και πήραμε την πρόκριση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να πετύχουμε τον στόχο και να μπούμε στους ομίλους. Όσο κερδίζεις ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση. Τώρα όμως κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε την Σπαρτάκ».

Για την εξασφάλιση της παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης: 
«Μετά τον περσινό αποκλεισμό στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε ομίλους. Αυτό το εξασφαλίσαμε. Κοιτάμε το αυριανό ματς τώρα, και ο στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Είναι ένα όνειρο που μπορούμε να το ζήσουμε, αλλά πρώτα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για την κλήρωση των Play off και αν σκέφτονται μεταγενέστερα το ζευγάρι Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσε: 
«Όχι είμαστε συγκεντρωμένοι στην Σπαρτάκ. Θα δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε. Πρέπει να βγάλουμε αυτά που θα μας πει ο προπονητής στο γήπεδο. Θα κριθεί στην λεπτομέρεια το κάθε παιχνίδι και η πρόκριση και πρέπει να προκριθούμε. Μετά θα δούμε το επόμενο ζευγάρι».

Για το αν αρκούν στον ΠΑΟΚ δυο εμφανίσεις ανάλογες με τα παιχνίδια με την Βασιλεία για να πάρει την πρόκριση: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από όσο ήμασταν στα παιχνίδια με την Βασιλεία. Όσο προχωράς στην διοργάνωση το επίπεδο ανεβαίνει. Εμείς κάναμε την Βασιλεία να μοιάζει κακή, πρόκειται για μια ομάδα με εμπειρία στο Champions League και καλές πορείες, με αξιόλογους ποδοσφαιριστές παρότι έφυγαν κάποιοι. Το αυριανό παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και πρέπει να είμαστε εμείς που θα δώσουμε περισσότερη βάση σε αυτές».

Για το αν είναι έτοιμος για το αυριανό παιχνίδι: 
«Δεν ξέρουμε την ενδεκάδα. Εγώ είμαι πανέτοιμος. Αν θα παίξω ο προπονητής θα με κατευθύνει για το τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο, δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω εδώ».

Για το αν είναι πιο έτοιμη η Σπαρτάκ από τον ΠΑΟΚ: 
«Δεν έχουν περισσότερους αγώνες. Έπαιξαν δυο για το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι ο βαθμός ετοιμότητας είναι ο ίδιος για τις δυο ομάδες».

Για τον τραυματισμός του Βιεϊρίνια που του έφερε το περιβραχιόνιο του αρχηγού: 
«Το δύσκολο είναι να μείνεις ψηλά, όχι να φτάσεις. Το όνειρο μου ήταν να φορέσω το 10 και το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με την Βασιλεία, έστω και από σπόντα. Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι τα αξίζω. Όλοι μας παίζουμε για τον Αντρέ. Θα κάνουμε τα πάντα για να δίνουμε χαρές στον κόσμο που μας ακολουθεί και σε όσους μας πιστεύουν».
 
Top