Όλα δείχνουν συμφωνία Βασιλειάδη με Superleague! Ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου | Πρωτη news spor

Η λύση στο αδιέξοδο για το ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται πως βρέθηκε. Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι κοντά σε συμφωνία με τη Superleague κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η σέντρα της νέας αγωνιστικής περιόδου θα γίνει κανονικά στις 25 Αυγούστου.
Ο υφυπουργός αθλητισμού επιθυμούσε τη μείωση των ομάδων σε 12 από τη σεζόν 2019-20, ώστε να ισχύσει η πρόταση των 250 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει για τα τηλεοπτικά. Οι ΠΑΕ, όμως, ξεκαθάρισαν εξαρχής πως δεν δέχονται τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος σε 12, αλλά αποδέχονται να μειωθούν σε 14.
Τελικά, ο Γιώργος Βασιλειάδης φαίνεται ότι βρήκε τη λύση και θα πει το «ναι» στη Superleague αλλά με όρους. Ο υφυπουργός φέρεται να εξασφάλισε ως αντάλλαγμα να εφαρμοστεί ειδικός κανονισμός περιορισμού στους δανεισμούς παικτών μεταξύ της Superleague, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σεζόν 2019/20. Σύμφωνα με τον ίδιο, έτσι θα αυξηθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Ο κ. Βασιλειάδης σκέφτεται να μετατρέψει το πλάνο χρηματοδότησης των ΠΑΕ από «κλειστό» πενταετές σε μια συμφωνία αρχικά για δύο χρόνια, με προοπτική επέκτασης για άλλα τρία εφόσον τηρούνται πιστά οι όροι που θα τεθούν στις ΠΑΕ.
Όσον αφορά τους όρους, αυτοί θα περιλαμβάνουν οικονομικούς ελέγχους στις ΠΑΕ, βαριές ποινές για επεισόδια κι άλλα άσχημα φαινόμενα, έγκυρη καταβολή οφειλομένων προς Δημόσιο, παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους κ.α.
Τέλος, θα καθιερωθούν και μπόνουςς επιβράβευσης στις ΠΑΕ που θα έχουν εξασφαλίσει την κόσμια διαγωγή των φιλάθλων τους, που θα έχουν αυξήσει την προσέλευση του κόσμου στα παιχνίδια τους, που θα αναδεικνύουν Έλληνες παίκτες κ.α.
 
Top