Νίκος Γκάλης: Σαν σήμερα η “μαύρη μέρα” όπου ο “θεός” τα… βρόντηξε κι έφυγε (ΒΊΝΤΕΟ) | Πρωτη news sport

Σαν σήμερα το 1994 (18/10) ο Νίκος Γκάλης… εξερράγη για τη μη χρησιμοποίησή
του στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού από τον Κώστα Πολίτη και πήρε τα… μπογαλάκια του κι έφυγε από το κλειστό του Μετς, βάζοντας τέλος στην καριέρα του, με τρόπο που δεν θα ήθελε ούτε ο… Θεός.

Όσο ο Νίκος Γκάλης μεσουρανούσε στα παρκέ Ελλάδας και Ευρώπης, με την Εθνική ομάδα, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως “θα σταματήσω το μπάσκετ όταν σταματήσουν να με υπολογίζουν”.
Αυτό το έκανε πράξη. Όταν ένα απόγευμα σαν σήμερα στο κλειστό του Μετς ένιωσε ότι… δεν τον υπολογίζουν, πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, αφήνοντας το μπάσκετ, το οποίο είχε εκτοξεύσει κι έκανε εθνικό σπορ στην Ελλάδα, πολύ πιο φτωχό.
AdTech Ad
Στις 18/10/1994 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στο Μετς τους Αμπελόκηπους για το πρωτάθλημα, με τον τότε προπονητή των “πράσινων”, τον αείμνηστο πλέον Κώστα Πολίτη, να μην περιλαμβάνει τον Γκάλη στην αρχική πεντάδα και να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.
Τότε, ο “γκάνγκστερ”, εκνευρισμένος αποφάσισε να τα… βροντήξει κι έφυγε μόνος από το γήπεδο στην ανάπαυλα, αφού θεώρησε πως δεν υπολογιζόταν από τον κόουτς με τον οποίο το 1987 είχε ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.
Μια πραγματικά “μαύρη μέρα” για το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο για το ίδιο το γεγονός της αποχώρησης του Γκάλη, αλλά για τον τρόπο, αφού ουδείς περίμενε και δεν ήθελε να πέσουν έτσι οι τίτλοι τέλους του σπουδαιότερου Έλληνα παίκτη όλων των εποχών…
Για την ιστορία, εκείνο το παιχνίδι Αμπελόκηποι-Παναθηναϊκός είχε λήξει με νίκη των “πράσινων” (73-81), με 17 πόντους του Τιτ Σοκ, 16 του Ζάρκο Πάσπαλι και νταμπλ-νταμπλ (15π., 14ριμπ.) του Στόγιαν Βράνκοβιτς, ενώ από πλευράς Αμπελοκήπων, 30 πόντους μέτρησε ο μετέπειτα παίκτης του “τριφυλλιού”, Τζαννής Σταυρακόπουλος.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ (EUROBASKET 1987)


ΟΟ


Η στατιστική απεικόνιση του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τους Αμπελόκηπους, με το DNP του Νίκου Γκάλη


eurohoops.net/
 
Top