Τάκης Παππάς στην «Α»: «Με πλάνο και υπομονή για την καθιέρωση» | Πρωτη news sport

Είναι από αυτούς που κάθε ομάδα θα
ήθελε να έχει στο ρόστερ της. Όχι μόνο για τα αγωνιστικά του προσόντα και το ταλέντο του, αλλά για την ψυχή, την καρδιά και το πάθος του. Ο Τάκης Παππάς προτίμησε να μείνει και τη νέα σεζόν στον ΑΟ Ζευγολατιού αν και γνώριζε ότι η φετινή χρονιά δεν προμηνύεται και πολύ εύκολη για το σύλλογο, θέλοντας να βοηθήσει με την εμπειρία του, στο νέο ξεκίνημα.

Οι λόγοι που τον κράτησαν στην ομάδα όπως λέει: «Με κράτησε ο σεβασμός κάποιων ανθρώπων εκεί. Η παρουσία ανθρώπων όπως ο κ. Μανάβης, ο κ. Ραχανιώτης, ο κ. Κατσιφώλης και ορισμένων ακόμα, που πραγματικά μου εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και την ομάδα».


Σίγουρα η σεζόν δε θα είναι εύκολη. Τι στόχους έχει ο ΑΟ Ζευγοατιού όμως:

«Παραμονή και καθιέρωση, με ένα πλάνο κάποιων παιδιών που θα προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και το χωριό. Έτσι πρέπει όλες οι ομάδες να πράττουν. Δικά τους γηγενή παιδιά. Ένα καλό σύνολο με συνδυασμό νιάτων και εμπειρίας».

Όλη αυτή η προσπάθεια όμως, δεν αποκλείεται να στοιχίσει σε βαθμούς. Πόσο εύκολο είναι οι μικροί να το διαχειριστούν αυτό όμως;

«Φυσικά είναι ένα πείραμα, που πρέπει όλες οι ομάδες να «πατήσουν» πάνω σε αυτό. Σίγουρα θα στοιχίσει βαθμούς, αλλά χωρίς άγχος, να έχουμε μια αξιόλογη και με υπομονή χρονιά, χωρίς πίεση. Μόνο ακολουθώντας το πλάνο».

Όσον αφορά τις προβλέψεις τους για το φετινό πρωτάθλημα: «Θα είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό», τόνισε.


Είναι από τη φύση του «αρχηγός». Αυτό πρέπει να κάνει και στην ομάδα τη νέα σεζόν. Πως είναι αυτή η σχέση με τους συμπαίκτες του;

«Στον ΑΟΖ όλα αυτά είναι «παιδιά» μου και συγκεκριμένα ζήτησαν αυτά να μείνω. Τα αγαπάω τόσο και είμαστε μια ωραία οικογένεια, με τα αστέρια μου όλα».

Ο Τάκης Παππάς είναι ένας άνθρωπος που έχει αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο της Super League. Πως έφτασε όμως να το πετύχει αυτό; Οι σημερινοί νέοι έχουν την ίδια όρεξη;

«Σαφώς και όχι. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Δεν υπάρχουν αλάνες, σωστή καθοδήγηση από τους γονείς. Υπάρχουν λάθος άνθρωποι σε θέσεις «κλειδιά». Προπονητής σημαίνει πατέρας και ψυχολόγος. Θέλει πολύ δουλειά, υπομονή, ταπεινότητα, συγκέντρωση, τύχη, ικανότητα, θυσίες και γερό στομάχι για να πετύχει στην ευλογία του ταλέντου του και όχι να εφησυχαστεί σε αυτό και να μη δουλέψει, όπως χιλιάδες παραδείγματα. Τόσα ταλέντα χάνονται και θα χάνονται συνέχεια».



Σύντομα λόγω ηλικίας, αναμένεται να φτάσει και η στιγμή που θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το μέλλον του, σίγουρα θα είναι και πάλι όμως μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και εξηγεί τους λόγους με τον δικό του ιδιαίτερο και αφοπλιστικό τρόπο.

«Ήδη παρακολουθώ, βγάζοντας το δίπλωμα στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ όπου υπάρχει η παρουσία του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ασχολούμαι με την ατομική βελτίωση αθλητών και αθλητριών. Αυτό αγάπησα, αυτό πρεσβεύω, αυτό υπηρέτησα, οπότε πλέον όλη αυτή την «προίκα» με τη σημερινή τεχνογνωσία, ενημέρωση και εξέλιξη θα προσπαθήσω να τη δώσω στους αθλητές μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε ποιος; Tα «ψευτοδιπλώματα» και οι λάθος άνθρωποι που δεν έχουν …μυρίσει αποδυτήρια;»
 
Top