Στην Επιτροπή Παικτών και Παικτριών της FIBA ο Ζήσης | Πρωτη news sport

O Γερμανός σούπερσταρ Ντιρκ Νοβίτσκι
ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Παικτών και Παικτριών της FIBA για την τετραετία 2019-23, ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου εκπροσωπώντας το ελληνικό μπάσκετ διατελεί ο Νίκος Ζήσης.

Ο παλαίμαχος πλέον μπασκετμπολίστας Ντιρκ Νοβίτσκι «κρέμασε τα παπούτσια του» στις 10 Απριλίου 2019, σημειώνοντας νταμπλ νταμπλ στον αγώνα των Ντάλας Μάβερικς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Μετά από 21 χρόνια στο Ντάλας και μια μεγάλη καριέρα με την εθνική Γερμανίας, με την οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, κόντρα στη «χρυσή» εθνική Ελλάδας, ο Νοβίτσκι διαδέχεται έναν άλλον... τεράστιο Ευρωπαίο ΝΒΑερ στην προεδρία της Επιτροπής Παικτών της FIBA, τον Βλάντε Ντίβατς.
Η πρώτη Επιτροπή Παικτών της FIBA δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των αθλητών. Η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται από 14 μέλη και συμμετέχει στο 25μελές Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA.
Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: «Ο Ντιρκ είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και χαίρει σεβασμού. Πραγματοποίησε μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ και την εθνική ομάδα της Γερμανίας και θα μας βοηθήσει πολύ με την εμπειρία και τη γνώση του. Είναι ο ιδανικός για τη θέση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε».
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι τόνισε για το νέο ρόλο του: «Είναι τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους παίκτες στη FIBA και να ακουστούν οι φωνές τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Χαίρομαι πολύ που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο δίπλα σε εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες από όλο τον κόσμο για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παικτών και να συνεχιστεί η ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος».
Στην Επιτροπή Παικτών και Παικτριών της FIBA μετέχουν οι εξής: Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανια, Πρόεδρος), Τζένι Σκριν (Αυστραλία, Αναπληρώτρια Πρόεδρος), Μαρία Πάουλα Γκονσάλβες ντα Σίλβα (Βραζιλία), Ιλόνα Κόρστιν (Ρωσία), Χατσέτου Μάιγκα Μπα (Μάλι), Ραφαέλα Μασκιάρντι (Ιταλία), Γιεγκόρ Μεστσεριάκοφ (Λευκορωσία), Μάρκο Μίλιτς (Σλοβενία), Χάνο Μότολα (Φινλανδία), Κέρκ Πένι (Νέα Ζηλανδία), Γιούκο Όγκα (Ιαπωνία), Αμάγια Βαλντεμόρο (Ισπανία), Νίκος Ζήσης (Ελλάδα), Ματί Φαγέ (Σενεγάλη), Ντέγιαν Μαϊστόροβιτς (Σερβία, 3Χ3), Μαρί-Εβ Παζέ (Γαλλία, 3Χ3).
 
Top