Κακοκαιρίας συνέχεια: Ο «Θησέας» σαρώνει ολόκληρη τη χώρα | Πρωτη news sport

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη
κακοκαιρία έχουν δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μέχρι αύριο Κυριακή ο «Θησεάς» το χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να δημιουργήσει ταλαιπωρία με χιονοπτώσεις και βροχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο δρόμο η θάλλασα στα παράλια της Λάρισας
Ισχυροί άνεμοι και σφοδρή κακοκαιρία πλήττουν τα παράλια του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία η θάλασσα να έχει βγει στην άσφαλτο και στο οδικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα αρκετό νερό κατεβάζουν και τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού Λάρισας. Στο Λιβάδι της Ελασσόνας «το έχει στρώσει», ενώ μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και αποθήκες προκλήθηκαν σε περιοχές του δήμου Τεμπών από την υπερχείλιση του ρέματος Συκουριώτη, αλλά και άλλων ρεμάτων.

Συγκεκριμένα, οι πλημμύρες σημειώθηκαν στο δημοτικό διαμέρισα Καλοχωρίου, όπου στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, τα ρέματα στις περιοχές Κάτω Αιγάνη αλλά και στα παράλια του δήμου Τεμπών κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημιές σε αγροτικά κτήματα.

Προληπτική εκκένωση οικισμού στην Καρδίτσα

Προληπτική εκκένωση του πληθυσμού στον οικισμό "Μαύρικα" του δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση, του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού.

Οι περίπου 500 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας, όπου και φιλοξενούνται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, το χιόνι στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου είναι πάνω από μισό μέτρο. Στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι φτάνει περίπου στα είκοσι εκατοστά. Ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοικτοί για τους επισκέπτες.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στα Τρίκαλα
Μέχρι και ένα μέτρο, περίπου, έχει φτάσει το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του Νομού Τρικάλων, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Συγκεκριμένα, στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια, το χιόνι κοντεύει στο ένα μέτρο, ενώ 70-80 πόντους χιόνι συναντά κανείς στο Περτούλι.

Τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ανοικτοί αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Επίσης, έχουμε διακοπή κυκλοφορίας στο Τμήμα Μεγάλα Καλύβια - Μαγούλα λόγω ανόδου της στάθμης του νερού του Ποταμού Πάμισου.

Χιόνια και αλυσίδες στην Στερεά
Η Φθιώτιδα βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά.

Οι ουρανοί άνοιξαν από το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι αυτή τη στιγμή.

Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από τον Τυμφρηστό και πάνω, χιονίζει έντονα αυτήν την ώρα και η κυκλοφορία μέχρι και τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» γίνεται με αλυσίδες.

Από την άλλη πλευρά μέχρι τώρα στο δρόμο προς Δομοκό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Επίσης όσοι οδηγοί θα κινηθούν προς ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της βόρειας Εύβοιας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Τα εκτιμώμενα ύψη χιονιού στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά, θα είναι θα φτάσουν 30-40cm στις ορεινές περιοχές (άνω των 900 μέτρων), ενώ κατά τόπους στο εσωτερικό της Οίτης μπορεί να ξεπεράσει και το μισό μέτρο.





 
Top