Στην Αθήνα το Αγιο Φως με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος | Πρωτη news sport

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Στην Αθήνα το Αγιο Φως με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Το Άγιο Φως, που συνόδευσαν από τα Ιεροσόλυμα ο Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, ενώ στρατιωτικό άγημα τραγούδησε τον Εθνικό Υμνο.
Το φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και έχει ήδη διανεμηθεί στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, που θα το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα.Κατά την Αφή, στον Ναό της Αναστάσεως, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος είχε ελεγχθεί και σφραγισθεί από χθες το βράδυ με βουλοκέρι ώστε να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να μπορεί να ανάψει τα κεριά.
Φορώντας μόνο το λευκό στιχάριο ο πατριάρχης Ιεροσολύμων μπήκε στο ιερό κουβούκλιο και βγήκε κρατώντας δεσμίδες με 33 κεριά, όσα τα χρόνια της παρουσίας του Χριστού στη Γη αναμμένες με το Άγιο Φως. Χέρια απλώνονταν από παντού και σε λίγα λεπτά ο ναός γέμισε από φλόγες.
 
Top