ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ : ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ… | Πρωτη news sport

Αυτή την τελευταία εβδομάδα που
για μένα- αλλά και για όποιον εκτίθεται στην κρίση του λαού- ήταν πολύ δύσκολη είχα την ευκαιρία να γυρίσω σε πολλές περιοχές της Κορινθίας. Αυτό που μου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση και που απετέλεσε αφορμή για σκέψεις και προβληματισμό είναι η στάση των γυναικών απέναντι στη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα που όλοι ζούμε.
Τα πρωινά στις λαϊκές, οι γυναίκες πίσω από τον πάγκο αλλά και μπροστά, όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, στα σπίτια τους κάνοντας τις καθημερινές δουλειές, στα μαγαζιά τους, στα σχολεία, στα γραφεία, στα εργοστάσια, στα χωράφια, οι γυναίκες είναι οι πρόμαχοι. Είναι αυτές που άντεξαν κι αντέχουν το βάρος της κρίσης. Η Ελληνίδα γυναίκα, η Κορίνθια είναι αυτή που μάχεται σκληρά για τα παιδιά και την οικογένειά της, είναι αυτή που διαχειρίζεται το σπίτι της , στέκεται δίπλα στους δικούς της που τη χρειάζονται : στον σύζυγο , στα παιδιά στους γονείς της. Είναι αυτή που κρατά την οικογένεια ενωμένη, που δίνει τη σκληρή μάχη της επιβίωσης.
Η στάση της είναι γεμάτη περηφάνια και αξιοπρέπεια. Σε καμιά περίπτωση δεν την είδα να μεμψιμοιρεί, να κλαίγεται, να ηττάται. Στέκεται αγέρωχη, γιατί ξέρει πως αν αυτή εγκαταλείψει τις επάλξεις, η μάχη είναι χαμένη. Αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη ζωή, δεν την φοβάται. Όσες καταπιέσεις κι αν έχει δεχτεί, όσες αναχαιτίσεις των ονείρων της, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να τις βάλουν εκείνη δεν υποχωρεί. Με δύναμη ψυχής που πηγάζει από τη φυλή μας και τους αγώνες μας ως έθνος, από την ιστορία μας και από το υλικό που είμαστε φτιαγμένοι ως λαός η Ελληνίδα Γυναίκα, η Κορίνθια Γυναίκα αγωνίζεται κι ελπίζει. Εργάζεται σιωπηλά και συστηματικά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της πρώτα και ύστερα για αυτήν.
Ιδιαίτερα οι τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες- όπως άλλωστε κι εγώ- πρέπει να έχουν την εκτίμηση και το σεβασμό μας. Γιατί είναι εκείνες που κρατούν την πατρίδα μας ζωντανή, τη γλώσσα μας και τη θρησκεία μας, όλα εκείνα τα στοιχεία που μας καθιστούν μοναδικό έθνος. Σ’ αυτές πρέπει να δοθεί το βάρος, αυτές και ειδικά οι πιο ευάλωτες χρειάζονται την προστασία και την αναγνώριση του κράτους. Το κράτος πρέπει να τις έχει ως πρώτη προτεραιότητα γιατί η Ελλάδα στηρίζεται σ’ αυτές. Η Ελλάδα στηρίζεται στις γυναίκες τις.
Η Ελληνίδα γυναίκα, η μάνα μας, η γιαγιά μας, η κόρη μας ή εμείς είμαστε αυτό που κράτησε ενωμένο τούτο το έθνος σε δύσκολες στιγμές. Από την γυναίκα πηγάζει η ζωή, από τη γυναίκα γεννιέται η ελπίδα….  sfedona




 
 
Top