14 Φεβρουαρίου Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου...καθαρά εμπορική γιορτή | Πρωτη news sport

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η
παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων. Πρόκειται για μια σχεδόν καθαρά εμπορική γιορτή, καθώς πέρα από τους Καθολικούς Χριστιανούς, που έχουν ίσως κάποιο λόγο να γιορτάζουν τη συγκεκριμένη ημέρα, η γιορτή είναι πολύ
διαδεδομένη και σε χώρες με άλλα χριστιανικά δόγματα όπου ο συγκεκριμένος δεν θεωρείται άγιος. Τέτοια παραδείγματα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως Ορθόδοξοι, αλλά και χώρες που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το Χριστιανισμό.
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου. Ο Βαλεντίνος υπήρξε ιερέας που έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός όταν φυλακίστηκε επειδή πραγματοποιούσε γάμους σε στρατιώτες που τους είχε απαγορευτεί από το ρωμαϊκό κράτος να νυμφευτούν . Ο μύθος λέει ότι πριν την εκτέλεσή του έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα που το υπέγραψε ως «ο Βαλεντίνος σας».
Η καθιέρωση της ημέρας ως γιορτής των ερωτευμένων έγινε ουσιαστικά κατά το Μεσαίωνα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία οι ερωτευμένοι άρχισαν την ημέρα αυτή να ανταλλάζουν λουλούδια, να προσφέρουν γλυκά και ευχετήριες κάρτες και γράμματα. Στη συνέχεια, ιδίως τον 19ο αιώνα ξεκίνησε η μαζική παραγωγή ευχετήριων καρτών, η οποία διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.
Σήμερα η τεχνολογία μας προσφέρει νέες δυνατότητες. Έτσι οι ευχετήριες κάρτες υπάρχουν πλέον διαθέσιμες και σε ηλεκτρονική μορφή, με μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και μπορούν να φτάσουν στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας εύκολα και γρήγορα μέσω email ή μέσω των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος.
Μια ενδιαφέρουσα σελίδα με ηλεκτρονικές ευχετήριες κάρτες στα ελληνικά είναι το greetingcards.gr στο οποίο μπορεί κανείς να βρει δεκάδες κάρτες αγάπης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και κάθε άλλη ημέρα του χρόνου, καθώς ο έρωτας πρέπει να εκφράζεται συνέχεια και όχι αποκλειστικά και μόνο μια φορά το χρόνο. Η ιστοσελίδα του greetingcards.gr διαθέτει επίσης εκατοντάδες ηλεκτρονικές κάρτες και για άλλα γεγονότα και γιορτές όπως για γενέθλια, ονομαστικές γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ.
Ακόμη και αν δεν πιστεύετε στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και την βλέπετε καθαρά σαν μια εμπορική γιορτή, καλό θα ήταν να φροντίσετε να εκφράσετε την αγάπη και τον έρωτά σας στο έτερον σας ήμισυ, γιατί αυτός/αυτή μπορεί να έχει διαφορετική άποψη…
Χρόνια πολλά και αγαπημένα!



 
 
Top