«ΗΡΑΚΛΕΙΑ Αναπτυξιακή Σύμπραξη»Με επιτυχία διεξήχθη Ημερίδα για την« Διαχείριση Απορριμάτων» στην Κορινθία | Πρωτη news sport


Στις 17 - 2 - 2015 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα από την «ΗΡΑΚΛΕΙΑ Αναπτυξιακή Σύμπραξη»
και τον Όμιλο Εταιρειών Π και Δ Ραψωματιώτη για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων με θέμα:

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων»

Το απόγευμα της Τρίτης , στην αίθουσα  του ξενοδοχείου" Ephira Hotel "στην Κόρινθο, έγιναν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τόσο, από τον πρόεδρο του Ομίλου Εταιρειών Π και Δ Ραψωματιώτη , όσο και από προσκεκλημένους επιστήμονες ομιλητές, με στόχο να οριστεί το πρόβλημα, ν' ακουστούν οι βασικοί προβληματισμοί,πρακτικές της πράσινης διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και οι νέες προκλήσεις που εμφανίζονται για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Ακολούθησε συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και δόθηκε το έναυσμα για ανοιχτό διάλογο μεταξύ πολιτών, εμπειρογνωμόνων και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Η Ημερίδα ανέδειξε ως κυρίαρχο ζήτημα ότι η ορθολογική Διαχείριση των Απορριμμάτων απαιτεί τη συμμετοχή ΟΛΩΝ: Πολιτών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Συλλογικών και Τοπικών φορέων. Η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ καθώς και η αλληλεπίδραση και ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ όλων των δυνάμεων της κοινωνίας αποτελούν κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες και ανάγκες.
Η ημερίδα έκλεισε με δείπνο που παραχώρησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.










 
Top