ΙΝΚΑ Κορινθίας- Σε κάθε παιδική χαρά πρέπει να γίνεται καθημερινά επιμελής ελεγχος... | Πρωτη news sport

Μετά από την συνέντευξη του κ.Δημάρχου
Κορινθίων στον έντυπο τύπο (28.4.2015), του αποστείλαμε έγγραφό μας, όπου μεταξύ άλλων τονίσαμε τα εξής:

«…
Το ΙΝΚΑ Κορινθίας είναι πραγματικά συνδεδεμένο με τον αυτόματο πιλότο προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών-δημοτών και επαίρεται γι΄ αυτό.
Με τα υπ.αρθ. 196/2014, 32/2015 και 125/2015 έγγραφά μας, που έως σήμερα δεν απαντήσατε, ζητήσαμε πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις που ΟΛΕΣ προβλέπονται από τη νομοθεσία για τις παιδικές χαρές και ΔΕΝ ενέχουν υψηλό κόστος, ήτοι:

Ø Σε κάθε παιδική χαρά πρέπει να υπάρχει βρύση με νερό, μικρός κάδος απορριμμάτων, πινακίδα με Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον υπεύθυνο λειτουργίας της παιδικής χαράς, Πληροφόρηση για τον τρόπο υποβολής παραπόνων, Προτροπή για διατήρηση της καθαριότητας, Τις ώρες λειτουργίας της παιδικής χαράς, Απαγόρευση εισόδου σε άτομα που δεν συνοδεύουν Παιδί, Απαγόρευση εισόδου για ζώα συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους - συνοδούς ατόμων με αναπηρία, Τις ηλικιακές ομάδες παιδιών για τις οποίες προορίζεται η παιδική χαρά.

Ø Σε κάθε παιδική χαρά πρέπει να γίνεται καθημερινά επιμελής καθαριότητα και επιμελής συντήρηση του εξοπλισμού της.

Ø Η συντήρηση της κάθε παιδικής χαράς πρέπει να ακολουθεί τις ακόλουθες προδιαγραφές: 1. Να συντάσσεται πρόγραμμα τακτικής συντήρησης. 2) Να τηρείται πρωτόκολλο καθημερινού ελέγχου για κάθε παιδική χαρά και να καταγράφονται τυχόν βλάβες. Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό, στο έδαφος, στην περίφραξη και στον χώρο γύρω από την παιδική χαρά.

Ø Η πιστοποίηση των παιδικών χαρών ανέρχεται σε 150-300€ έκαστη.

3. Ειδικά για την περίπτωση της Παιδικής Χαράς

Α) στο Δημοτικό Θέατρο, σύμφωνα με τους Ειδικούς που συνεργάζονται αμισθί με το ΙΝΚΑ Κορινθίας, το κόστος συμμόρφωσης ανέρχεται σε 1) έως 2300€ για την χαμηλή περίφραξη, 2) έως 175€ για την βρύση, 3) καθίσματα για τους συνοδούς 100-160€ έκαστο, 4) συμπλήρωση ασφαλούς δαπέδου του χώρου έως 900€, 5) Πινακίδα με τα παραπάνω στοιχεία-πληροφορίες έως 25€ και 6) συμπλήρωση εξοπλισμού-επέκταση έως 350Ο€. Σύνολο: έως 8000€.

Β) οδού Πειρηνης και Κύπρου, το βασικό κόστος συμμόρφωσης, δηλαδή της απομάκρυνσης των δυσωδών κάδων απορριμμάτων ανέρχεται σε 0€.

Γ) Συνολικά για τις λοιπές παιδικές χαρές, το συνολικό κόστος συμμόρφωσης ανέρχεται σε όχι παραπάνω από 40-45.000C, δηλαδή ένα κόστος που ο Δήμος Κορινθίων με ταμειακά αποθεματικά περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ εύλογα ανταπεξέρχεται.



4. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια και η χαρά των παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερη αξία από την διατήρηση των αποθεματικών του Δήμου σε υψηλά επίπεδα. Πιστεύουμε ότι συμφωνείτε σ' αυτό.

5. Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, έχει χρέος να υποδεικνύει αναγκαία ενέργεια των υπηρεσιών του Δήμου σας, ως και τον τρόπο εφαρμογής της νομιμότητας, έτσι ώστε η ζωή των δημοτών -καταναλωτών να είναι ευκολότερη, ιδιαίτερα την πολύ δύσκολη αυτή περίοδο…».

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας δεν αντιδικεί, αλλά και δεν αποδέχεται την έλλειψη συνεργασίας στα πλαίσια τους σαφούς νομοθετικού πλαισίου και την παράβαση – παραβίαση της νομιμότητας.



 
Top