ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ | Πρωτη news sport

Την Δευτέρα το απόγευμα, 5 Μαίου του
2015, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων υπό την Προεδρία του Χρήστου Χασικίδη. Οι βασικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήσαν οι εξής :
-Στα πλαίσια της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ομόφωνα εγκρίθηκε η συνεργασία με την εταιρεία SPA RENEWABLES για τη συλλογή και αξιοποίηση χρησιμοποιημένων φυτικών ελαίων και ζωϊκών λιπών από τα Κορινθιακά νοικοκυριά και καταστήματα. Βασικό εργαλείο για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος είναι τα σχολεία τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Δήμου.
-Παραδόθηκε σε χρήση το έργο της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΆ. Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, είναι προϋπολογισμού 1.100.000 €, με έκπτωση 49,24% και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ηδη η περιοχή του ποταμιού από την Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι την οδό Κροκιδά έχει αλλάξει όψη αισθητικά με την κατασκευή ζαρντινιέρων, φύτευση πράσινου, κατασκευή πεζοδρόμων και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.
-Παραδόθηκε σε χρήση το έργο Ανάπλασης του κέντρου του Αγγελοκάστρου , καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού σχολείου του χωριού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 € από δημοτικούς πόρους και ολοκληρώθηκε το 2014. Ήδη έχουν πλακοστρωθεί και ασφαλτοστρωθεί σχεδόν το σύνολο των δρόμων και μονοπατιών μέσα στο χωριό και αναπλάστηκε το προαύλιο του δημοτικού σχολείου με κατασκευή πίστας για τις εκδηλώσεις του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
-Παρατάθηκε η προθεσμία περαίωσης του έργου Κατασκευής χλοοτάπητα στο γήπεδο Σπαθοβουνίου μέχρι 17/6/2015. Το έργο είναι προϋπολογισμού 400.000 € , με έκπτωση 41% και χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Ήδη τοποθετείται αυτές τις ημέρες ο χλοοτάπητας και θα γίνει χρήση από το τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο τις προσεχείς ημέρες.
-Εγκρίθηκε η δημοπράτηση με ανοικτό διαγωνισμό του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληρωμής και Διαχείρισης Τελών Παρόδιας Στάθμευσης και Ειδικών Θέσεων στάθμευσης προϋπολογισμού 99.949 € με χρηματοδότηση από την Κοινωνία της Πληροφορίας.
-Εγκρίθηκε η κατανομή χρηματικών ποσών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη λειτουργικών τους αναγκών :
Σχολική Επιτροπή Α΄θμιας Εκπαίδευσης 63.000 €
Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης 51.260,94 €
-Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση ενός ακόμα αθλητικού έργου , της Κατασκευής χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού 350.000 € με έκπτωση 41% και χρηματοδότηση από Δημοτικού πόρους.































 
Top