Βασίλης Πανταζής -ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ | Πρωτη news sport

Ο δήμαρχος Κορινθίων για μια απλή
ενημέρωση των δημοτών εκ μέρους του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,  εξέπληξε με την στομφώδη απάντηση του τουλάχιστον όσους  δεν γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει με επικοινωνιακά παιχνιδάκια τους δημότες.

Αλλά δυστυχώς γιαυτόν, τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα και οι απαντήσεις του προσομοιάζουν με παιδικές εκθέσεις.
Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο Αλέκος Πνευματικός.
Επανήλθε στην προεκλογική του ρητορεία για αντιπολίτευση που τάχα μάχεται το πόσιμο νερό και άλλες παρεμφερείς ανοησίες.
Μα Αλέκο, εμείς όπως και κανείς άλλος, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το αν έχει ο Καποδιστριακός Δήμος Κορινθίων ή άλλα εδαφικά διαμερίσματα πόσιμο νερό καλής ποιότητας, γιατί το μόνο εργαλείο που μπορεί να το διαβεβαιώνει και δεν είναι άλλο από την ανάρτηση των αναλύσεων των δειγμάτων στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ έχει πάψει με δική σου ευθύνη να λειτουργεί πάνω από ένα έτος.
Άλλωστε για το θέμα αυτό μάλλον πρέπει να πείσεις πρώτα τους συμβούλους σου, κάποιοι από τους  οποίους στα Δημοτικά συμβούλια πίνουν εμφιαλωμένο νερό.
Εμείς καταδικάσαμε και καταδικάζουμε τις κωμικές προσπάθειες τύπου Μαυρογυαλούρου να ξεγελασθούν προεκλογικά οι δημότες, με παραστάσεις  όπου στελέχη σου έπιναν δημόσια νερό από τη βρύση σε περιοχές που παραδέχθηκες ότι ποτέ δεν πήγε πόσιμο νερό (Σαρωνικός, Άσσος - Λέχαιο κλπ).
Εμείς καταδικάζουμε την προχειρότητα των έργων εργολάβων - συνεργατών σου.

Μιλάς Αλέκο για επίτευγμα το να πας νερό στο Σοφικό και τον Κόρφο. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους αλλά όχι και επίτευγμα ένα έργο που μπορεί να κάνει νέος εμπειροτέχνης εργολάβος!!! Την εποχή μάλιστα που η σύγχρονη τεχνολογία κατασκευάζει  50 όροφα κτίρια σε 90ημέρες!!!

Μας λες Αλέκο για τον οργανισμό της ΔΕΥΑΚ που καταψηφίσαμε και μάλιστα δεν ντρέπεσαι να αναφέρεις ότι είναι αντιγραφή (όπως οι περισσότεροι κανονισμοί του Δήμου), άλλων κανονισμών άλλων Δήμων. Συγχαρητήρια θερμά λοιπόν για την τεράστια προσπάθεια.

Κομπορρημονείς ότι δεν ξέρουμε σαν αντιπολίτευση τις αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΚ. Μάλλον δεν μας παρακολουθείς που προεκλογικά κιόλας σε καταγγείλαμε που δεν εφάρμοζες το Νόμο 1069/80 που επιτρέπει στη ΔΕΥΑΚ με το άρθρο 2, εκτός από τη διαχείριση της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της άρδευσης, να προβεί (επεκτεινόμενη ακόμη και σε όμορους Δήμους) με απλή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε μελέτη - κατασκευή - εκμετάλλευση δικτύου φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , της τηλεθέρμανσης αλλά και την διαχείριση απορριμμάτων.

Τάχα ισχυρίζεσαι ότι δεν μπορείς να προσλάβεις προσωπικό αλλά βάζεις τη διαχείριση του φυσικού αερίου στον νέο οργανισμό και όχι τα απορρίμματα όπως σε καλέσαμε κατ επανάληψη να πράξεις . Για να σταματήσει και το παραμύθι των μη επιτρεπομένων προσλήψεων, σου θυμίζω ότι ο Νόμος ισχύει από το 1980, η θέληση και το όραμα δεν υπήρξαν όμως εκ μέρους σου ποτέ.

Όσον αφορά τους παράδοξους ισχυρισμούς σου ότι υπάρχει διαφάνεια στη ΔΕΥΑΚ γιατί παρουσιάζει(;) κέρδη, άσε να κρίνουν οι Κορίνθιοι την προσπάθεια σου να αποφύγεις τον έλεγχο της επιχείρησης με αποκλεισμό της μείζονος μειοψηφίας από το διοικητικό της συμβούλιο, πράξη που αντικατοπτρίζει σε εμάς τουλάχιστον πλήρως εκτός των άλλων, τα δημοκρατικά σου συναισθήματα.

Αλέκο εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ. Ξέχασε τη χαλαρή αντιπολίτευση που ονειρεύεσαι. Έχουμε τρομερές υποχρεώσεις που πηγάζουν και από τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την εξουσία. Και θα τις εκπληρώσουμε πλήρως. Εσύ προσπάθησε αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο (περιμένοντας ίσως  πάλι τις εκλογές) να κρατήσεις καθαρό  τουλάχιστον το Δήμο. Και προσπάθησε πολύ περισσότερο γιατί μέχρι τώρα το αποτέλεσμα της όποιας προσπάθειας σου είναι κάτω από το μηδέν.

Δήλωσες τις προάλλες στην οικονομική επιτροπή ότι θα είσαι πάλι υποψήφιος για να «μείνουμε και πάλι στην αντιπολίτευση».

Χαίρομαι και εύχομαι να είσαι και να είμαστε υγιείς και να μη δειλιάσεις τελικά για να χαρούμε μαζί . 

Βασίλης Πανταζής  

Δημοτικός σύμβουλος Συμμαχίας Πολιτών
 
Top