Ένας θλιβερός Τσίπρας που δεν άκουσε, δεν περίμενε, δε φαντάστηκε, δεν υπολόγισε | Πρωτη news sport

Του Στρατή Μαζίδη

Τι σκεπτόταν άραγε από μέσα της η πάντα σοβαρή και μετρημένη Σοφία Παπαϊωάννου ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα; Μάλλον ότι είναι πρωταγωνίστρια στο Μάγο του Οζ.
Δεν άκουσε, δεν υπολόγισε, δε φαντάστηκε, δεν εκτίμησε…
Δεν περίμενε τόσο σκληρή την Ευρώπη.
Δε φαντάστηκε ότι θα έκλειναν οι τράπεζες.
Αν τα πιστεύει αυτά που είπε, τότε πρέπει επειγόντως να επισκεφθεί κάποιον ειδικό.
Ένας απομονωμένος πια άνθρωπος που δεν φταίει σε τίποτε. Ευθύνονται όλοι οι άλλοι. Οι πρώην κυβερνώντες, οι πρώην σύντροφοι, οι γερμανοί, οι έτσι, οι γιουβέτσι. Αυτός όμως όχι. Δεν ευθύνεται. Και για ότι λάθος έκανε, δεν ήταν λάθος. Είπαμε. Δεν άκουσε, δεν υπολόγισε, δε φαντάστηκε, δεν εκτίμησε…
…….
Ε και τι έγινε;
Έγινε!
Διότι εδώ είναι πραγματική ζωή, όχι playstation.
Ή έχεις το ανάστημα να συγκρουστείς, ή πας σε συμφωνία εξαρχής. Δε τζογάρεις. Δε ρίχνεις στην τσόχα τα ρέστα σου κ. Τσίπρα όταν αυτά είναι το υστέρημα των άλλων.
Σήμερα δε αποκαθήλωσε το Βαρουφάκη. Το πάλαι ποτέ asset, μετετράπη σε άνθρωπο με πολλές καταστροφές.
Επίσης μας είπε άλλο ένα χονδροειδές ψέμα. Ότι ήθελε να παραιτηθεί από τις 12 Ιουλίου. Ψεμαααααά! Αν ήταν να παραιτηθεί τότε γιατί κάθε λίγο διέρρεε ότι αν στην κάθε επικείμενη ψηφοφορία χάσει Χ αριθμό βουλευτών θα παραιτηθεί;
Υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε μεταναστεύσει όλος στη ΛΑΕ, ότι δε θα πηγαίναμε σε εκλογές;
Ωστόσο ο πρωθυπουργός δήλωσε:
«Αισθάνομαι άνετα να δώσω στον λαό τον λόγο να με κρίνει για όσα πέτυχα και όσα δεν πέτυχα»
Μα υπάρχει κάτι να κρίνουμε; Υπάρχει κάτι που πέτυχες;
Κατέστρεψες ότι είχε απομείνει όρθιο, έστειλες και θα στείλεις ένεκα capital controls νέες δεκάδες χιλιάδες στην ανεργία, μας γέμισες ασιάτες μουσουλμάνους (και όχι πρόσφυγες σύριους, αυτοί είναι ελάχιστοι), μας βάζεις απίστευτους φόρους και πας να φέρεις το περιουσιολόγιο για να επιβάλλεις εφάπαξ περιουσιακό φόρο.
Αυτό πέτυχες και στο είχαμε πει από τις 25 Ιανουαρίου ότι όσες φωνές ενωθήκαμε να απομακρυνθεί ο Σαμαράς και σου ευχηθήκαμε καλή επιτυχία, εμείς πάλι θα σταθούμε απέναντι αν πράξεις αυτά που τελικά έκανες.
 
Top