Όσοι έχουν φτιάξει την μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά τρώνε από 2 πιάτα ο καθένας.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
- 250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
- 250-300 γραμ. χταπόδι
- 250 γραμ. σουπιά
- 15 μύδια με κέλυφος
- 10 γαρίδες μέτριες
- 2 πιπεριές της αρεσκείας σας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 2 κ.σ. ντομάτα πάστα
- 2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
- 3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
- 3 ποτήρια νερό
- αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.
- Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα θρύψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν και να ποιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.
- Πριν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε όλα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μην στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα όποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετά θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με όλα τα θαλασσινά.
- Τα ανακατέβουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα είτε σε ατομικό πιάτο.
Καλή Σας Όρεξη.