Μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά για το κυριακάτικο τραπέζι | Πρωτη news sport


Όσοι έχουν φτιάξει την μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά τρώνε από 2 πιάτα ο καθένας.



Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Σερβίρει: 4-6 άτομα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
  • 250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
  • 250-300 γραμ. χταπόδι
  • 250 γραμ. σουπιά
  • 15 μύδια με κέλυφος
  • 10 γαρίδες μέτριες
  • 2 πιπεριές της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ντομάτα πάστα
  • 2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.
    2. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
    3. Ρίχνουμε τα θρύψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
    4. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.
    5. Τα αφήνουμε να βράσουν και να ποιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.
    6. Πριν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε όλα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μην στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.
    7. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα όποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετά θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με όλα τα θαλασσινά.
    8. Τα ανακατέβουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα είτε σε ατομικό πιάτο.


     Καλή Σας Όρεξη.
 
Top