ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Εσπασε ο αγωγός και τα λύμματα πάνε μέσα στη θάλασσα στον Ισθμό…!!! ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να
  βλέπουμε στους τίτλους των ειδήσεων λέξεις για εντυπωσιασμό όπως “απίστευτο”, “δεν ξανάγινε” ή “δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει”. Στη συγκεκριμένη είδηση, όμως, όποια λέξη και να χρησιμοποιήσεις, δεν είναι ικανή για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη διώρυγα του Ισθμού.

Όπως όλοι γνωρίζουν, από τη διώρυγα περνάει ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων του Λουτρακίου και καταλήγει στο βιολογικό που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ένα κομμάτι του αγωγού έχει τρυπήσει, με αποτέλεσμα να πέφτουν όλες οι ακαθαρσίες στη θάλασσα.
Το loutrakiblog.gr, επικοινώνησε με μέλος της διοίκησης της Διώρυγας και μας ανέφερε ότι στις 14 Απριλίου ενημέρωσαν και τον κύριο Τάσο Μαστραντωνάκη (Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ) και τον κύριο Φίλιππο Θυμή (Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ), οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να αποκαταστήσουν τη ζημιά και τους είπαν ότι γνώριζαν το πρόβλημα.
Τις αμέσως επόμενες ώρες, κλιμάκιο της δημοτικής επιχείρησης επισκέφτηκε το σημείο και έφτιαξαν μια πρόχειρη κατασκευή για να μην πέφτουν (τουλάχιστον) τα βοθρολύματα μέσα στη θάλασσα. Στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε την κατασκευή:







Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η ρήση του θυμόσοφου λαού μας, “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, βρίσκει την εφαρμογή της στο Λουτράκι, καθώς 9 ημέρες μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα πλέον να εκφράζονται έντονοι φόβοι ακόμα και να καταρρεύσει το συγκεκριμένο κομμάτι γης και να πέσει μέσα στη διώρυγα. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί από την απέναντι πλευρά, ήδη έχει ποτίσει ένα μεγάλο κομμάτι της γης και αν συμβεί το μοιραίο, θα αποτελέσει τεράστια δυσφήμιση για την περιοχή και όχι μόνο. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε φωτογραφία είναι η έντονη δυσοσμία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο όπου μάλιστα περνούν και αρκετοί τουρίστες.
Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι έχουν αρχίσει και σκουριάζουν και άλλα σημεία κατά μήκος του αγωγού και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν στο μέλλον και άλλες τρύπες.
Επειδή, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, θα επανέλθουμε με ερωτήματα μετά το πέρας των εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς. Ελπίζουμε να υπάρξουν και οι ανάλογες απαντήσεις.
 
Top