DIY: Συμβουλές και Μυστικά που θα Βάλουν όλο το Σπίτι σας σε Τάξη! | Πρωτη news sport


Κουζίνα, σαλόνι, υπνοδωμάτιο...
και τι δεν θα δίναμε για να είναι πάντα σε τάξη. Γίνεται, όμως; Φυσικά και γίνεται μιας και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να οργανώσετε την κάθε γωνιά του σπιτιού σας όσο μικρό κι αν είναι αυτό. 

Δείτε τα υπέροχα, οικονομικά tips που σας δίνουμε αλλά και τις diy ιδέες που θα βάλουν σε τάξη ακόμα και το πιο ακατάστατο σπίτι.
Κουζίνα Για εξοικονόμηση χώρου και οργανωμένη αποθήκευση κρεμάστε από το ράφι του ψυγείου τα ανοιχτά σακουλάκια τροφίμων αφού τα έχετε πιάσει σε μια κρεμάστρα με πιαστράκια. Ιδανικές γι'αυτό είναι οι μικρές παιδικές πλαστικές κρεμάστρες.
thehomeissue_spiti01
Κρεμάστε τα τρόφιμά σας από τα ράφια του ψυγείου για να το οργανώσετε τέλεια.
Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε και με τα μεταλλικά κλιπ που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Μπορείτε να τα έχετε μόνιμα στο ράφι του ψυγείου και να κρεμάτε οποιοδήποτε τρόφιμο είναι σε σακουλάκι.
thehomeissue_spiti02
Με τη βοήθεια μεταλλικών κλιπ μπορείτε να κρεμάτε όλα σας τα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε σακουλάκια από αυτά.
Για να μην χρειάζεται κάθε φορά που θέλετε να πάρετε κάτι από το βάθος του ψυγείου ή ενός ντουλαπιού να βγάλετε τα πάντα έξω, μπορείτε να τοποθετήσετε τα τρόφιμα πάνω σε έναν περιστρεφόμενο δίσκο. Έτσι, όποτε θέλετε κάτι απλά θα γυρνάτε το δίσκο.
thehomeissue_spiti04
Με ένα γύρισμα του δίσκου μπορείτε να βρίσκετε ό,τι θέλετε.
Φτιάξτε τη δική σας βάση για τα μαχαίρια. Σε ένα ποτήρι – βάζο που σας αρέσει τοποθετήστε ξύλινα στικ που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Τοποθετείστε μέσα σε αυτά τα μαχαίρια σας.
thehomeissue_spiti06
Πάρτε ξύλινα στικ που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ και βάλτε μέσα σε αυτά τα μαχαίρια σας.
Εξοικονομήστε χώρο στο ντουλάπι τοποθετώντας αυτό το μεταλλικό ράφι που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα στα είδη κουζίνας. Συρταρωτά το τοποθετείτε κάτω από το ήδη υπάρχον ράφι αποκτώντας έξτρα χώρο αποθήκευσης.
thehomeissue_spiti07
Βάλτε ένα συρταρωτό ράφι σε κάθε ντουλάπι σας για εξοικονόμηση χώρου.
Για να αποθηκεύσετε σωστά τα φλιτζάνια και τα πιατάκια σας χωρίς να πιάσουν πολύ χώρο στο ντουλάπι, μπορείτε στην πάνω πλευρά του ντουλαπιού να βιδώσετε μεταλλικά γαντζάκια. Κρεμάστε εκεί τα φλιτζάνια ή τις κούπες σας και εκμεταλλευτείτε το κενό που αφήνουν από κάτω για τα υπόλοιπα πράγματά σας.
thehomeissue_spiti09
Βάζοντας γατζάκια στα ντουλάπια σας μπορείτε να κρεμάσετε από αυτά τα φλιτζάνια σας.
Πάρτε ένα βάζο που σας αρέσει και κάντε μια τρύπα στο καπάκι. Από εκεί περάστε το σωληνάκι από κάποια παλιά αντλία για σαπούνι. Κολλήστε με κόλλα θερμαινόμενη ή σιλικόνη και το νέο μπουκαλάκι για το σαπούνι σας είναι έτοιμο.
thehomeissue_spiti10
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μπουκαλάκι σαπουνιού με ένα παλιό βαζάκι και μια παλιά αντλία σαπουνιού.
Γενική οργάνωση σπιτιού Για να έχετε πάντα τακτοποιημένα τα τηλεχειριστήρια σας, να μην τα ψάχνετε και να μην τα στοιβάζετε με αντιαισθητικό τρόπο στο τραπέζι του σαλονιού, κολλήστε στην πίσω πλευρά τους σκρατς με ταινία διπλής όψης που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Την άλλη πλευρά του σκρατς κολλήστε την στην κάτω πλευρά από το τραπεζάκι σαλονιού. Έτσι θα ξέρετε πάντα που βρίσκονται όλα τα τηλεχειριστήριά σας.
spirossoulis.
 
Top