OEBE Κορινθίας Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο | Πρωτη news sport



Ανοικτή Επιστολή
Προς: τον Κον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθηγητή Πρ. Παυλόπουλο

Εξοχότατε κε Πρόεδρε,
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε το υπό ψήφιση φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό καθόσον στηρίζεται στην ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση προσώπων που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό.
Σίγουρο είναι ότι είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακό και άνισο. Δεν προβλέπει τη δημιουργία ενός παγίου και ρεαλιστικού συστήματος ρύθμισης οφειλών.
Αντιθέτως θα μπορεί ο Υπουργός και όχι το Κοινοβούλιο (σχετ. η διάταξη του άρθρου 46) να καθορίζει τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων τους οποίους μία επιχείρηση θα υποχρεούται να προσλαμβάνει. Ρύθμιση που αντιστρατεύεται κάθε έννοια ατομικής και οικονομικής ελευθερίας καθορίζοντας το πόσο μπορεί να εργαστεί ως μέγιστο χρόνο ή ποιά θα είναι η  παραγωγικότητα του καθενός από εμάς.
Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό αποσκοπεί και μόνο στο κλείσιμο της αξιολόγησης με απώτερο στόχο την πρόσκαιρη διευθέτηση του δημοσίου χρέους. Η τακτοποίηση του δημοσίου χρέους  δεν μπορεί να διαδραματίζεται μόνο σε  βάρος μας, των ανθρώπων που παράγουμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον.
Κε Πρόεδρε με το υψηλό σας ρόλο ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας και κορυφαίος νομικός της εποχής μας, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ως θεματοφύλακας της νομιμότητας και της κοινωνικής συνοχής.
                       

Για την ΟΕΒΕ Κορινθίας


Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας


ΜΑΡΙΝΑ ΤΑΟΥΞΙΔΗ                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 


 
Top