Βασίλης Νανόπουλος- Προετοιμαστείτε για την ανομβρία κύριε Πνευματικέ-βίντεο | Πρωτη news sport

Βασίλης Νανόπουλος :Προετοιμαστείτε
για την ανομβρία, στηρίξτε τους πολιτιστικούς συλλόγους,  λειτουργήστε τα υπηρεσιακά συμβούλια ,ετοιμάστε σχέδιο για τουρισμό και τα απορρίμματα .

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 26.5.2016 και προ ημερησίας διατάξε ως θέσαμε τα παρακάτω θέματα.
1.       Την προετοιμασία του δήμου για να αντιμετωπίσειέλλειψηποσότηταςνερού το καλοκαίρι λογω της ανομβρίας που έχει προηγηθεί τους περασμένους μήνες
2.       Την επανεξέταση της θέσης της δημοτικής αρχής η οποίαπρόσφαταεκδίωξεπολιτιστικούςσυλλόγους που φιλοξενούσε σε δημοτικά ακίνητα και την επιστροφή των συλλόγων στους χώρους που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν.
3.       Την εφαρμογή του οργανισμού της εσωτερικήςυπηρεσίας  και τηνκατάταξη από υπηρεσιακάσυμβούλια του κατάλληλουεργαζομένου/προϊσταμένου/διευθυντή στην κατάλληληθέση στο δήμο . Είναι γνωστή η τακτικήπολλώνδημάρχων να μην φροντίζουν όπως προβλέπει η νομοθεσία για την λειτουργία των υπηρεσιακώνσυμβουλίων ώστε να αποφασίζουν κατά την κρίση την προσωπική τους την τοποθέτηση των υπαλλήλων – αυτό συμβαίνεικακώςκαι στο δήμοκορινθίων .
4.       Την απουσίατουριστικούσχεδιασμού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και την ανάδειξη των τουριστικώνχαρακτηριστικών του δήμου . Επαναφέραμε την πρόταση που είχαμεκάνει την ίδιαεποχήπέρυσι για δημιουργίαοργανισμούτουριστικήςπροβολής του δήμουΚορινθίων με τησυμμετοχή του Δήμου, του Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών ,φορέων κλπ στο πρότυπο του αντιστοίχου και πολύ επιτυχημένουοργανισμού του ΔήμουΛουτρακίου .Δεν παραλείψαμε να αναφέρουμε την αποτυχία του δήμου να έχει την αναγνώριση με γαλάζιασημαίακάποιαςπαραλίας . Όπωςείχαμε πει και πέρυσιμόνο δυο δήμοι στην Κορινθία δεν πήρανγαλάζιεςσημαίες ,ο δήμοςΝεμέας που δεν έχειεπαφή με θάλασσα και ο δήμοςκορινθίων που και  στο θέμα αυτό τα έκανεθάλασσα .
Στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών που επίσηςσυζητήθηκεως πρώτοθέμαημερήσιαςδιάταξης, επαναλάβαμε τη θέση μας που είναι να σχεδιαστείάμεσα από το δήμοολοκληρωμένηπρότασηδιαχείρισης - δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο μέχρι σήμερα .
Ένα ολοκληρωμένο και  σωστό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει τις αδειοδοτήσεις των ΧΥΤΥ οι οποίες όπως έχει πει  ο κ Πνευματικόςέχουνανυπέρβληταεμπόδια , να περιλαμβάνει την χρηματοδότηση και από  που θα βρεθεί αυτή, χρονοδιάγραμμαυλοποίησης κλπ .
Αν δεν γίνει αυτό είναι μονόδρομος η λύση της περιφέρειας  με το ΣΔΙΤ. Έχουμεψηφίσειθετικά στην προκήρυξη διαγωνισμούύψους 1,6 εκατομμυρίωνευρώ για εξοπλισμό κλπ της διαχείρισης που προβλέπεται στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης το οποίοέχουμεεγκρίνειομόφωνα στο δημοτικόσυμβούλιο ως τμήμα της ολοκληρωμένηςδιαχείρισηςόποια και αν είναι αυτή που θα αποφασιστεί.
 Ζητήσαμεστοιχεία για το κόστοςδιαχείρισηςεναλλακτικήςπρότασης και πήραμεαπάντηση ότι θα είναι 30 € ανά τόνο στο τοπικό σχέδιοδιαχείρισηςχωρίς όμως το κόστοςδιάθεσης του υπολείμματος. Δεν απαντήθηκε  το που θα πάει το υπόλειμμα της πρώτης διαλογής ,πως θα επεξεργαστεί κλπ, αντίθετα μάθαμε ότι σε επόμενο συμβούλιο θα ζητηθεί χωροθέτηση δυο  θέσεων δεματοποιητών προσωρινής αποθήκευσης . Θέσαμεεπίσης τοερώτημαπως θα επιτευχτείχρηματοδότηση όταν δεν υπάρχειεγκεκριμένοπεριφερειακόσχέδιοπου είναι απαραίτητη  προϋπόθεση και όταν για έργα 2,3 δις € που χρειάζονται οι δήμοιτης χώρας είναι διαθέσιμαγια το πρόγραμμαμόνο 900 εκατομμύρια € 
Συμφωνήσαμε στα υπόλοιπα θέματα που ήταν διαδικαστικούχαρακτήρα.
περισσότερες πληροφορίες:  www.simmaxiapoliton.grκαι 
https://youtu.be/sU1jL9OpN3Y
https://youtu.be/QJbT9-77HJ4
https://youtu.be/j1W6u3EXlyg
https://youtu.be/jr1MDGsNUyg
https://youtu.be/KFPELk6a0i4
Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού συμμαχία  πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων  http://www.simmaxiapoliton.gr/2016/05/26-2016-video.html
 
Top