"Στόχος" ο Πατριάρχης Αντιοχείας λίγο πριν την έναρξη της Αγίας Συνόδου της Ορθοδοξίας | Πρωτη news sport

Βομβιστική επίθεση που φαίνεται να είχε στόχο
τον Πατριάρχη Αντιοχείας της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιγνάτιο Αφρέμ  Β΄ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Ειδικότερα, ο ιεράρχης εγκαινίαζε μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στη γειτονιά αλ-Ουστάνι της Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, όταν ανατινάχθηκε βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος είχε μεταμφιεστεί σε ιερέα. Τελικά, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πατριάρχης είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο ο Ιγνάτιος Αφρέμ  Β΄ δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες.

Ο Πατριάρχης Ιγνάτιος Αφρέμ ΙΙ είναι ο προκαθήμενος της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας. Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας εκπροσωπεί το ελληνορθόδοξο ποίμνιο στον Λίβανο και στη Συρία, ενώ στο πλήρωμα της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας ανήκει η πλειονότητα των Σύρων χριστιανών.


Και οι δύο αυτές χριστιανικές κοινότητες είναι υπό απηνή διωγμό από τις πατρογονικές τους εστίες λόγω του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, καθώς οι χριστιανοί στη χώρα αυτή αποτελούν και οι ίδιοι θύματα των διώξεων των φανατικών ισλαμιστών του ISIS. 

 πηγή-zougla.gr 


Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA. 





Ο βομβιστής έφερε γιλέκο εκρηκτικών, το οποίο και ενεργοποίησε.






Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μόλις ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.







Το Παρατηρητήριο, το οποίο ενημερώνεται από το δίκτυο ακτιβιστών του, ανέφερε ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι.




Το περιστατικό συνέβη μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας.



Η Σύνοδος ξεκίνησε και επίσημα σήμερα το πρωί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων παρίσταται εκπρόσωπος του πάπα Φραγκίσκου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι μη ορθόδοξων εκκλησιών. 



Το σύνολο της Ορθοδοξίας συγκροτούν 14 Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες (Οικουμενικό, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας). Από τη Σύνοδο απουσιάζουν τα Πατριαρχεία Αντιοχείας, Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας. 
 
Top