Πρόταση για διοργάνωση αγώνα δρόμου και προβολή του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας | Πρωτη news sport

Την περασμένη Κυριακή, πέριξ της λίμνης της
Στυμφαλίας, πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου με μεγάλη συμμετοχή. Επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές, μαζί με τις οικογένειές τους, βρέθηκαν στην περιοχή που πλημμύρισε από κόσμο.

Με αφορμή τους αγώνες αυτούς, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και τη συμμετοχή της ΜΗΚΩΝΗΣ του Δήμου Σικυωνίων και του αθλητικού συλλόγου Λαύκας «Η Στυμφαλίς», θέλω να καταθέσω δημόσια μία πρόταση προς τον Δήμο Σικυωνίων αλλά και τους υπόλοιπους φορείς που ενδεχομένως να τους ενδιαφέρει.

Προτείνω, λοιπόν, τη διοργάνωση αγώνα δρόμου (τρεξίματος) από το Κιάτο μέχρι την Αρχαία Σικυώνα. Συγκεκριμένα, σημείο εκκίνησης για τους αθλητές θα είναι τα πευκάκια του Κάτω Διμηνιού.
 Από εκεί θα διασχίσουν όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης ως την οδό Μεταξά (κατάστημα «Κατσαβός») και θα συνεχίσουν στην Παλαιά Εθνική Οδό ως το σημείο που τέμνεται με την οδό Ολυμπιονικών (κατάστημα «Lidl»). 
Στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Αρχαία Σικυώνα, διασχίζοντας την οδό Ολυμπιονικών, θα περάσουν από την ανατολική Τραγάνα και τελικά θα φτάσουν στην Αρχαία Σικυώνα, με σημείο τερματισμού το αρχαίο θέατρο. Το συνολικό μήκος της διαδρομής αυτής είναι περίπου 10 χιλιόμετρα.

Ποιοι θα είναι οι στόχοι και παράλληλα τα οφέλη από μια τέτοια διοργάνωση;

1) Η συμμετοχή ντόπιων, ερασιτεχνών αθλητών και η ευαισθητοποίηση των νέων της περιοχής μας απέναντι στον αθλητισμό.

2) Η προσέλκυση κόσμου - αθλητών από άλλες περιοχές.

3) Η προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Σικυώνας. Εφόσον το σημείο τερματισμού θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος, οι συμμετέχοντες και τα φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα θα μεταβούν στον χώρο αυτό και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο, το αρχαίο θέατρο και τις υπόλοιπες αρχαιότητες.
 Στον χώρο αυτό, μετά από το τέλος του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν και οι βραβεύσεις των συμμετεχόντων.

4) Η προβολή της παραλιακής ζώνης της πόλης μας που έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και οι συμμετέχοντες θα την διασχίσουν σε όλο το μήκος της.

5) Η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας αφού οι συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας, τα καταστήματα της περιοχής μας θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ακόμα περισσότερο και γενικότερα θα δώσουμε άλλη μια αφορμή ώστε να η πόλη μας να αποτελέσει πόλο έλξης.

6) Η σωστή και μελετημένη διοργάνωση του αγώνα ώστε να είναι επιτυχής και να μπορέσει σταδιακά να γίνει θεσμός.

Ο αγώνας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μεταξύ του μήνα Μαϊου και του μήνα Σεπτεμβρίου. Μπορεί επίσης να εξετασθεί η δυνατότητα διοργάνωσης, την ίδια ημέρα, ενός αγώνα λιγότερων χιλιομέτρων με τη συμμετοχή παιδιών (π.χ. από το λιμάνι του Κιάτου έως τα πευκάκια του Κάτω Διμηνιού, απόσταση δηλαδή περίπου 2 χιλιομέτρων).

Σκοπός της πρότασης αυτής είναι να αποτελέσει υπόβαθρο που με την κατάλληλη μελέτη και ενδεχόμενες βελτιώσεις να οδηγήσει στη διοργάνωση επιτυχημένων αγώνων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που αναφέρονται παραπάνω.

Νίκος Παπαθεοφάνους

Πολιτικός Επιστήμων

Master στις Διεθνείς Σχέσεις & Πολιτικές - Διακυβέρνηση







 
Top