Τριήμερη Μουσική Πανδεσία στο " Green theater" Αρχαίων Κλεώνων παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας-βίντεο | Πρωτη news sport

Στα πλαίσια του 7ου
 GreentheaterFestival 2016 , στο θέατρο Αρχαίων Κλεώνων Νεμέας, πραγματοποιείται στις 15-16 &17 Ιουλίου  αφιέρωμα στην Ψαλτική Τέχνη, με τη συνεργασία και επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.
 Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ θα ερμηνευτούν βυζαντινοί ύμνοι από επτά βυζαντινές χορωδίες, τις αντιπροσωπευτικότερες της Πελοποννήσου, καθώς και την γυναικεία χορωδία Πατρών της καθηγήτριας κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.  
Στο ίδιο Φεστιβάλ συμετέχουν τιμητικά η βυζαντινή χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος  Αθηνών, υπό τη χοραρχία του  καθηγητή κ. Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα καθώς και οι χορωδίες των καθηγητών κ.ΑθανασίουΠαϊβανά, κ. Ηλία Γιουρούκου και η χορωδία του κ.ΘανάσηΠαϊβανά.
Στην εκδήλωση θα αποδώσουν παραδοσιακά τραγούδια (αλλά και βυζαντινούς ύμνους) οι τραγουδιστές Γλυκερία, Ηλίας Κλωναρίδης και Ζαχαρίας Καρούνης καθώς  και ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Α.Αναγνωστόπουλος   (καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού Ηλείας) με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιστών.
Η είσοδος των θεατών στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αντιπεριφέρειας Κορίνθου και του Δήμου Νεμέας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και τα ραδιόφωνα των Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου, η τηλεόραση “ΛΥΧΝΟΣ”, η εφημερίδα “Δημοκρατία” και η “Ορθόδοξη Αλήθεια”.
ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ  
 
Top