18.000 Αχαιοί δεν έχουν να φάνε! Χιλιάδες οικογένειες της Πάτρας στα συσσίτια...! | Πρωτη news sport

Αδυσώπητα τα στοιχεία για τη φτώχεια στην
Πάτρα και την Αχαϊα, σφίγγουν το μαχαίρι στην… πληγή που δημιούργησε η οικονομική κρίση, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Patranews.gr, 18.000 Αχαιοί αδυνατούν να εξασφαλίσουν καθημερινά τα προς το ζην, έχοντας ενταχθεί σε επισιτιστικό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους (ΤΕΒΑ), για το οποίο υπεύθυνοι είναι οι πέντε Δήμοι του Νομού, οι δύο Μητροπόλεις, με συντονιστικό εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η υλική αυτή βοήθεια που προσφέρεται, συνίσταται στη διανομή τροφίμων, ρουχισμού και άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης, π.χ. παπούτσια, σαπούνι και σαμπουάν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι 12.000 από τους παραπάνω Αχαιούς, έχουν ενταχθεί  στο Δήμο Πατρέων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Πάτρα κατέχει τη μερίδα του λέοντος στη φτώχεια.


Χιλιάδες και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Επιπροσθέτως, 1500 πατρινές οικογένειες σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, με τα μεμονωμένα άτομα να φτάνουν τα 6.000, ενώ περίπου ακόμη 300συμπολίτες μας αναζητούν βοήθεια στα συσσίτια της Μητρόπολης.

1.500 μαθητές χωρίς… γάλα

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Θεόδωρο Τουλγαρίδη, στη σχολική σεζόν που πέρασε, 1500 μαθητές δεχόντουσαν βοήθεια από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, αφού οι οικογένειές τους δεν είχαν να τους προσφέρουν χρήματα ή φαγητό για το σχολείο.

Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά λιποθυμιών στα σχολεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αφού οι μικροί μαθητές έφευγαν από το σπίτι χωρίς ένα ποτήρι γάλα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δεν έπαιρναν ούτε ένα κουλουράκι!

Το ίδιο ποσοστό μαθητών αναμένεται να χρήζει βοηθείας και στη νέα σχολική χρονιά.
 
Top