ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΕΧΩΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ | Πρωτη news sport

Στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας, και σύμφωνα με το πρόγραμμά του για τον Δεκαπενταύγουστο, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χθες Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016, στην ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος, πλαισιωμένος από τους συνοδούς του Kληρικούς, τον Εφημέριο Κρυονερίου Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Θεοδώρου και τον συνταξιούχο Κληρικό π. Αναστάσιο Σκούφη.
Την διακονία του λόγου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέθεσε, όλως τιμητικώς, για ακόμη μία φορά στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο τροπάριο του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος «Πολλοίς συνεχόμενος πειρασμοίς», αναλύοντας την έννοια των πειρασμών και το πως αυτοί επιδρούν στην ζωή και την καθημερινότητα μας. Ο κ. Καθηγητής ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με παραδείγματα και διηγήσεις από τους Πατέρες και το Γεροντικό, τονίζοντας ότι όλοι μας βαλλόμεθα συνεχώς από προκλήσεις και πειρασμούς, οι οποίοι στοχεύουν στο να μας αποπροσανατολίσουν. Σε αυτό ακριβώς το σημείο επιδρά καταλυτικά η Υπεραγία Θεοτόκος, που μεσιτεύοντας προς τον Κύριο και Σωτήρα μας εξισορροπεί τις καταστάσεις  και με την σώφρονα αγία παρουσία Της σωφρονίζει και όλους εμάς.
Λίγο πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας τον λόγο έλαβε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικολαΐδη για τον πάντα επίκαιρο και ωφέλιμό του λόγο, στάθηκε στον μεγάλο πειρασμό, που βασανίζει όλους τους ανθρώπους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αμφισβήτηση της ίδιας της υπάρξεως του Θεού. Ο Επίσκοπός μας τόνισε ότι οι άνθρωποι του Θεού, που ελπίζουν σ’ Αυτόν, είναι γεμάτοι χαρά καθώς γνωρίζουν ότι χωρίς τον Θεό δεν δύναται να πράξουν «ουδέν» και έτσι υπερβαίνουν τις δυσκολίες της ζωής και γεμάτοι πνευματικότητα χωρίς μάλιστα την Θεομίσητη παραβατικότητα που τόσο βασανίζει και τον παραβάτη και τα θύματά του. Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του ευχαριστώντας τόσο τους ευσεβείς Χριστιανούς, που προσέτρεξαν στην Ι. Μονή για να προσευχηθούν στην Παναγία Μητέρα μας όσο και την Γερόντισσα Χριστονύμφη και την Αδελφότητά της Ι. Μονής ευχόμενος προς όλους η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας λυτρώνει από κάθε πειρασμό. 







   



 
Top