Πώς να μη σας κοστίσει χρυσάφι το φοιτητικό σπίτι | Πρωτη news spor

Σε τρία σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι γονείς εν όψει της νέας φοιτητικής χρονιάς
επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, κ. Ιωάννης Ρεβύθης, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

1.Τα σπίτια στα κέντρα των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και ακριβότερα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κέντρο, αλλά οπουδήποτε μπορεί να εντοπίσουν διαθέσιμη κατοικία που να καλύπτει τις ανάγκες τους.

2.Να ελέγχουν καλά για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουν να το κατοικούν, προκειμένου να το παραλάβουν σε καλή κατάσταση. Να αποφεύγουν να μισθώσουν υπόγεια, σοφίτες ή πολύ παλιές κατοικίες.

3.Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινόχρηστων και των λογαριασμών κοινής ωφέλειας έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου. Γι’ αυτό πρέπει να ζητούν να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το ύψος των λογαριασμών αυτών.

Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται, επίσης, πως παραδοσιακά την περίοδο των εγγραφών οι τιμές εμφανίζονται με «καπέλο» έως και 20% το οποίο , σε συνδυασμό με τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και της δόσης του φόρου εισοδήματος, κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
enikonomia
 
Top