Τ. Πιέτρης «Δήμος Κορινθίων δεν είναι μόνο η Κόρινθος για την Κοινωνική Πολιτική» | Πρωτη news sport


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» Τιμολέων Πιέτρης,
πραγματοποίησε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής. 

Ο κος Πιέτρης ανέφερε «Το άρθρο 75 παρ Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων στον τομέα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, αναφέρει ότι στις αρμοδιότητες του Δήμου είναι η έκδοση αποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας, αναγνώρισης δικαιούχων στεγαστικής συνδρομής καθώς και δωρεάν παραχώρησης της χρήσης οικημάτων λόγω απορίας ή για άλλους σοβαρούς λόγους.

Στην περιοχή μας, ο κύριος όγκος δράσεων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής παρέχεται από την δομή της Unesco. Η συνεργασία αυτή θα έπρεπε να είναι βοηθητική και όχι αποκλειστική.

Ο Δήμος Κορινθίων δεν είναι μόνο η Κόρινθος. Το κοινωνικό μας πρόσωπο πρέπει να φθάνει και φαίνεται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη συντονισμού και συνεργασίας των υπηρεσιών, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν και να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις παροχές και τους φορείς που μπορούν να τους στηρίξουν.

Η Κοινωνική Πολιτική πρέπει να προγραμματισμένη και συνεχής ώστε ο Δήμος να μην επαναπαύεται περιμένοντας από κυβερνητικές ή μη οργανώσεις να αναλάβουν το φόρτο προστασίας και βοήθειας των αδύναμων συμπολιτών μας.»
 
Top