Α.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ- ΜΥΘΟΣ " Νο3" ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ... | Πρωτη news sport

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης στη τελευταία
συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/11/2016, μεταξύ άλλων , ανέφερε ότι οι Δήμοι θα υποχρεωθούν να μειώσουν τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας αμέσως μόλις υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ.

ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ και ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ
Εμείς δεν θα αρκεστούμε να αναφέρουμε ότι οι αυξήσεις των δημοτικών τελών που θα επέλθουν αν η Κυβέρνηση επιτρέψει να υπογραφεί αυτή η σύμβαση θα είναι της τάξεως από 80% μέχρι και 400% σε μερικούς δήμους της Πελοποννήσου, όπως χαρακτηριστικά έχουν αναφέρει αρκετοί Δήμαρχοι.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά, που δεν κατανοούμε την εμμονή του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και μερικών συνεργατών του να λένε χωρίς αιδώ τέτοια ψέματα στους πολίτες.
Ενημερώνουμε ότι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού είναι ανταποδοτικά. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες (μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών, καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων, οδών και πλατειών, αντίτιμο ΔΕΗ για δημοτικό φωτισμό, δαπάνες μεταφορικών μέσων, καύσιμα, λιπαντικά, προμήθειες ειδών καθαριότητας, προμήθειες κάδων, απορριμματοφόρων, σαρώθρων, μηχανημάτων, καλαθιών, συντηρήσεις-επισκευές αυτοκινήτων και μηχανημάτων, κλπ,
Αυτές οι δαπάνες θα παραμείνουν όποια μέθοδος και αν εφαρμοστεί (ΣΔΙΤ ή τοπικές διαχειρίσεις).
Άρα οι δαπάνες αυτές θα εξακολουθούν να παραμένουν.
Ο Δήμος Κορινθίων δεν θα έχει πλέον το ελαχιστότατο κόστος του μοναδικού ΧΑΔΑ . Δηλαδή ένα μηχάνημα που επιστρώνει τα απορρίμματα με τον χειριστή του.
Αντίθετα θα επιβαρυνθεί επιπλέον το κόστος των 100 € ανά τόνο για τα απορρίμματα που θα παραδίδονται στην πόρτα εισόδου του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στην Αρκαδία. Και όχι μόνον αυτό. Θα υπάρχει επιπλέον κόστος μεταφοράς αυτών στο εργοστάσιο.
Σήμερα στο Δήμο Κορινθίων τα ισχύοντα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με τη δημοτική ή τοπική κοινότητα (Κόρινθος, παραλιακές-πεδινές, ημιορεινές και ορεινές). Οι μεγαλύτερες τιμές είναι στην Κόρινθο:
1,76 €/τ.μ. για τις κατοικίες
3,79 €/τ.μ. για επαγγελματική χρήση (καταστήματα, επιχειρήσεις κλπ)
Με δεδομένο ότι τα απορρίμματα σε όλο το Δήμο Κορινθίων σήμερα υπερβαίνουν τους 20.000 τόννους ετησίως γίνεται σε όλους αντιληπτό ότι ο Δήμος μας θα επιβαρυνθεί πέραν των σημερινών εξόδων με επιπλέον ποσόν πλέον των 2.000.000 € , χωρίς να συνυπολογίζονται τα νέα έξοδα μεταφοράς καθώς και τις προμήθειες νέων μηχανημάτων σημαντικού κόστους για τη μεταφορά στο εργοστάσιο.
Εμείς έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψιν ότι το επιπλέον κόστος θα είναι για το Δήμο Κορινθίων περίπου 80%. Σε άλλους δήμους φθάνει το 200, 300 μέχρι και 400% όπως έχουν αναφέρει οι Δήμαρχοι.
Με βάση αυτά τα νέα τέλη, αν η Κυβέρνηση επιτρέψει τελικά τη λύση ΣΔΙΤ ΤΕΡΝΑ θα διαμορφωθούν για τους κατοίκους της Κορίνθου σε
3,17 €/τ.μ. για τις κατοικίες
6,82 €/τ.μ. για επαγγελματική χρήση
Αυτά για να είναι ενήμεροι οι Κορίνθιοι και οι Κορίνθιες για τους μύθους και τα ψέματα της Περιφέρειας Πελποννήσου , που αναφέρουν ότι θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη, ενώ όπως αποδεικνύουμε, με αριθμούς και όχι λόγια, τα τέλη θα αυξηθούν με τουλάχιστον 80% στο Δήμο μας, ποσά τα οποία θα επιβαρυνθούν οι συνδημότες μας.
Αντίθετα, έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι εφόσον μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε την τοπική διαχείριση , για την οποία αγωνιζόμαστε , οι αυξήσεις δεν θα υπερβούν σε ποσοστό 35% των σημερινών δημοτικών τελών.
Και περιοριζόμαστε στο οικονομικό σκέλος , χωρίς να αναφέρουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει η λύση ΣΔΙΤ Περιφέρειας-ΤΕΡΝΑ
Αυτά για σήμερα για να καταρρίψουμε τον τρίτο μύθο του κ. Τατούλη περί μειώσεως των τελών.
Και θα ακολουθήσουν και άλλα δελτία τύπου για τα υπέρογκα ποσά που έχει ζητήσει η ΤΕΡΝΑ, για τα βιομηχανικά απόβλητα που θα επεξεργάζεται το εργοστάσιο κλπ

                                              
 
Top