Φτιάξτε Υπέροχα Στολίδια από Μαρέγκα | Πρωτη news sport

Τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή να μπείτε στην κουζίνα
με τα παιδιά και να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά στολίδια για το δέντρο και τις πιατέλες.

Υλικά
100 γρ. ασπράδια αβγών (από περίπου 3-4 αβγά)
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη


-1. Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω μέχρι να αναμειχθεί καλά με τη μαρέγκα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε δυο-τρεις δόσεις (ανάλογα πόσα διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής έχουμε) και ρίχνουμε στο καθένα λίγο χρώμα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πάστα χρώματος και όχι υγρό, γιατί δίνει πιο έντονο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι η μαρέγκα να χρωματιστεί ομοιόμορφα. 


2. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με οδοντωτό στόμιο και σχηματίζουμε αστέρια πάνω σε λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης. Τους ταιριάζει φυσικά το κίτρινο χρώμα.


 3. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε έλατα από πράσινη μαρέγκα ή μπαστουνάκια από όποιο χρώμα μας αρέσει. Μπορούμε να πασπαλίσουμε τις μαρέγκες με ασημένια κουφέτα ζάχαρης, ζάχαρη γκρανουλέ (διακοσμητική ζάχαρη σε χοντρές νιφάδες), χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο θέλουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Ψήνουμε για 2 ώρες. Δεν δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, γιατί θα κιτρινίσουν οι μαρέγκες. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμες όταν στεγνώσουν καλά και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν (για 2 ώρες τουλάχιστον)




 
Top