Μέχρι την Παρασκευή δεμένα τα πλοία στα λιμάνια... αποκλεισμένοι στα νησιά εκατοντάδες μαθητές | Πρωτη news sport

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε
η ΠΝΟ που προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια μετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - Παραμένουν αποκλεισμένοι στα νησιά εκατοντάδες μαθητές και ταξιδιώτες

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία. Στη συνέχεια, όμως, οι ναυτεργάτες έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.

Η ΠΝΟ συνεδρίασε μετά την συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ναυτικών, κάτι που πάντως οι εκπρόσωποι των ναυτικών εκτίμησαν ως «υπόσχεση» και όχι «δέσμευση».

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν με 48ωρη απεργία την περασμένη Παρασκευή, κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η σημερινή απόφαση για απεργία αφορά στην συνέχεια αυτής που ήδη ισχύει και επρόκειτο να λήξει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης.

Η απεργία των ναυτικών εν τω μεταξύ έχει αφήσει τουλάχιστον 3.000 μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομή με τα σχολεία τους εγκλωβισμένους σε νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία τουριστικών γραφείων.

Μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν μπορούσε να δοθεί επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το τι θα γίνει με τους μαθητές που έχουν αποκλειστεί, πώς θα γίνει η μεταφορά τους και αν τελικά θα προκύψει κάποια οικονομική επιβάρυνση και ποιος θα την καλύψει.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, περίπου 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν στοιχεία. Κάποιοι από αυτούς αναμενόταν να φύγουν χθες το βράδυ, κάποιοι σήμερα το πρωί.
 Ο αριθμός των παιδιών είναι «απαγορευτικός» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. υπολογίζοντας βέβαια μόνο τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και όχι το σύνολο των μαθητών που είναι εγκλωβισμένοι λόγω της απεργίας) για τη μεταφορά τους με αεροπλάνο, ενώ αναζητούνταν λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Top