Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Φωτογραφίες σοκ | Πρωτη news sport

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες
από αυτοκίνητο που παρέσυρε πεζούς έξω από τη Γέφυρα του Ουέστμινστερ - 
Σε άλλο επεισόδιο, άγνωστος μαχαίρωσε αστυνομικό έξω από τη βρετανική βουλή - 
Τον πυροβόλησαν Βρετανοί αστυνομικοί και είναι νεκρός ή σοβαρά τραυματισμένος
Πάνω από δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.
Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας πριν μερικές ώρες και δύο άνθρωποι εθεάθησαν να τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες μέσα στον περίβολο του κτιρίου.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τύπο, άγνωστος ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι ενάντια σε αστυνομικό της φρουράς που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο.


Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και (κατ' άλλες πηγές) σκοτώνοντάς τον.

Ο δράστης είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ήταν γύρω στα 40, μεταδίδει η Daily Mail.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα στο Twitter η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.
Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα. 
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί πλησίον της γέφυρας.

Ένας άνδρας φέρεται ότι σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο από πυρά αστυνομικών, ανέφερε στέλεχος της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ανέστειλε τις εργασίες της.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας. Το ίδιο ισχύει και για το London Eye το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή επίθεση συμπίπτει με την την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320 στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, των χειρότερων στην ιστορία της χώρας.


Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για επίθεση ενός άγνωστου άνδρα εναντίον αστυνομικού με μαχαίρι. Τότε άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του δράστη, εξουδετερώνοντάς τον.

«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας - πιθανώς ο δράστης - φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος της Independent.

Κατά πληροφορίες νοσοκόμοι προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.





























Δεύτερο επεισόδιο με πολλούς τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.

Νωρίτερα, ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου έκανε λόγο για 12 τραυματίες σε αυτήν την επίθεση, που πιστεύεται να πραγματοποίησε δεύτερος δράστης.
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
 
Top