1ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ 20 ΚΜ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» | Πρωτη news sport

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ 20 ΚΜ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   Κυριακή 14 Μάη
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ελληνική Επιτροπή Για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη.
Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Οι  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου – ΕΕΔΥΕ, οργανώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν την καθιερωμένη πλέον Πορεία Ειρήνης στη διαδρομή Κερασίτσα -Τρίπολη.
Με την πρωτοβουλία αυτή απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους άλλους λαϊκούς φορείς. Απευθυνόμαστε πιο ιδιαίτερα σε Αθλητικούς Συλλόγους  της Πελοποννήσου και τους καλούμε να συνδιοργανώσουμε αυτή τη δραστηριότητα.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το πλαίσιο των εκδηλώσεων των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου.
          Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης),  αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με  χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες.  Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.
Οργανώνοντας αυτή τη δραστηριότητα, παίρνουμε μέρος στην πάλη ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στο Αιγαίο, ενάντια στις βάσεις τους που αποτελούν ορμητήρια θανάτου για την ευρύτερη περιοχή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ξοδεύουν κάθε χρόνο 4 δις ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, δίνουν το 2% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή πλήττονται βάναυσα οι φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που ξεζουμίζονται και ματώνουν με τη φοροληστεία, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την εξάπλωση της ανεργίας, ενώ ο λαϊκός – μαζικός αθλητισμός, τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι εγκαταλελειμμένα στις προσπάθειες αυτών που νοιάζονται για τον αθλητισμό, τους ίδιους τους αθλητές και τους γονείς τους.
Οι λαοί της περιοχής έχουν και γνώση και πείρα για το πώς επαναχαράκτηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια τις τελευταίες δεκαετίες, με αίμα πόνο και ανείπωτες καταστροφές. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό. Δεν έχουμε καμιά δουλειά να χύσουμε το αίμα μας για τους εμπόρους όπλων και πετρελαίων.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.30μμ από το πάρκο των Αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσει λεωφορείο από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.15 το απόγευμα.
Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την Σπάρτη ως την Κερασίτσα όπου στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης – Άστρους  θα κινηθούν  προς Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού  θα γίνει ο τερματισμός. Μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν από τους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης. Κατά την επιστροφή θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).
Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικά θα υπάρχουν ανά 4  χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.



Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής στο agiannop1972@gmail.com έως Πέμπτη 11 Μάη 2017. Περιορισμένες συμμετοχές την ημέρα του αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).
Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο  ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ…

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ 20 ΚΜ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

·         ΣΔΥ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
·         ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
·         ΣΕΒΑΣ (Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου).
·         ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων).



 
Top