ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"1η ΜΑΗ 2017 ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ" | Πρωτη news spor

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Η Απεργία της  Πρωτομαγιάς δεν αποτελεί μόνο μια εθιμική εκδήλωση με ιστορικό περιεχόμενο, είναι ημέρα παράδοσης της σκυτάλης από τους παλιούς στους νέους , είναι το εφαλτήριο για τους αγώνες που μας περιμένουν στο αμέσως προσεχές διάστημα , η φετινή πρωτομαγιά ,θα τιμηθεί με απεργιακή συγκέντρωση στον χώρο της πρώην ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και αποκαλυπτήρια μνημείου για όλους τους συναδέλφους που δεν γύρισαν ποτέ σπίτι τους, είτε από την δουλειά είτε από τον αγώνα .
Το σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου θα λειτουργήσει ανοικτή έκθεση Ζωγραφικής στον χώρο του Εργατικού κέντρου που θα φιλοξενήσει ,έργα μαθητών όλων των τάξεων δημοτικού της περιοχής Κορίνθου, με θέμα την εργατική Πρωτομαγιά ,σε μια προσπάθεια να κοινωνιθεί το πραγματικά παγκόσμιο νόημα της και να γαλουχηθούν οι νέες γενιές με την έννοια του αγώνα ,έτσι ώστε να μπορούν να αποκρούσουν στο μέλλον τους μονόδρομους που θα τους παρουσιάζονται . 
Το Σάββατο 29 Απριλίου θα γίνει προβολή της ταινίας «Η εργατική Τάξη πάει στον παράδεισο» ένα αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου που δραματοποιεί με ακρίβεια τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις σκέψεις όλων των εργαζομένων .
Την Κυριακή 30 Απριλίου θα γίνει η απονομή των βραβείων ,ανά τάξη, για τα καλύτερα έργα στην έκθεση ζωγραφικής και στην συνέχεια θα επακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από την λαϊκή ορχήστρα «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ».
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι μέρα τιμής για τους πρωτεργάτες αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να επιβάλουν εργατικά δικαιώματα, είναι μέρα αγώνα της εργατικής τάξης, είναι μέρα δέσμευσης όλων μας στις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της οικονομικής και κοινωνικής ισότητας, είναι μέρα ταξικού αγώνα.
Τιμούμε το Σικάγο , την Θεσσαλονίκη , την Καισαριανή και χαράζουμε τον δρόμο της πάλης, των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
    
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 10:30
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη

Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
Δεν χωράει καμιά αναμονή καμιά ανοχή , η αποχή αποτελεί συνενοχή .
Εμείς, με τη δράση μας, τις προτάσεις και τους Αγώνες μας να είμαστε οι δημιουργοί του μέλλοντός μας!!

 
Top