ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ | Πρωτη news sport

Με αφορμή τα σχόλια του ηλεκτρονικού
τύπου σχετικά με την «ακύρωση απολύσεων των συμβασιούχων του Δήμου Κορινθίων» και προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τα ΜΜΕ και τους πολίτες :

Με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. 2/23-1-2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου επειδή «ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ αποφάσισε για την μη παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , των πρώην εργαζομένων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα…»
Η αποκλειστική αρμοδιότητα ανήκει στο αρμόδιο προς διορισμό όργανο , που είναι ο Δήμαρχος.
Τούτο λέχθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από το  Δήμαρχο όσο και από δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Παρά τις ανωτέρω τοποθετήσεις κάποιοι επέμειναν να γίνει ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι πίστευαν ότι θα υπήρχαν διαρροές από την πλευρά της πλειοψηφίας αλλά διαψεύστηκαν
Κατά συνέπεια κανένα διοικητικό και ελεγκτικό όργανο δεν ακύρωσε απολύσεις. Άλλωστε απολύσεις δεν έγιναν. Έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δεν παρατάθηκαν.
Το θέμα βρίσκεται στα αρμόδια δικαστήρια της Κορίνθου και αναμένεται η απόφαση. Η πρώτη απόφαση επί της προσωρινής διαταγής δικαίωσε το Δήμο Κορινθίων.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
 
Top