Νέο σχέδιο για πλωτό τερματικό LNG στην Κόρινθο από την "Διώρυγα Gas" του ομίλου Βαρδινογιάννη | Πρωτη news sport

Η εταιρεία Διώρυγα Gas, θυγατρική της Μότορ Όιλ,
κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για την έκδοση άδειας κατασκευής πλωτού τερματικού (FSRU) στην Κόρινθο.

Πιο αναλυτικά, η αίτηση αφορά την κατασκευή και λειτουργία ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο περιλαμβάνει:
- Πλωτό τερματικό σταθμό παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης ΥΦΑ (Floating Storage and Regasification Unit – FSRU) στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας καθώς και
- Υποθαλάσσιο και Χερσαίο αγωγό Φυσικού Αερίου για τη διοχέτευση του ΦΑ στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) μέσω νέου Μετρητικού Σταθμού.
Το προτεινόμενο ΑΣΦΑ δεν προβλέπει την απαλλαγή τμήματος ή του συνόλου του ΑΣΦΑ από την υποχρέωση παροχής πρόσβασης σε τρίτους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχής.
Όπως αναφέρεται στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Μότορ Όιλ, η Διώρυγα Gas ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2016 και σκοπός της είναι η προμήθεια, αγορά, μεταφορά και η διανομή φυσικού αερίου καθώς και η αποθήκευση και υγροποίηση φυσικού αερίου.
Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη διαθέτει ήδη παρουσία στην αγορά φυσικού αερίου, καθώς συνεργάζεται με τον όμιλο Μυτιληναίου στην εταιρεία Μ&Μ. 
energypress.gr
 
Top