Ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Λακωνία. | Πρωτη news sport

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Μονεμβασιάς
και Κυβέρνηση μαζί ξεπούλησαν στον Μπόμπολα ορεινούς όγκους στην περιοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στις 23 Φεβρουαρίου 2017, υπέγραψε την άδεια εγκατάστασης των αιολικών σταθμών στις θέσεις ‘’Γκροπές – Ράχη Γκιώνη’’ και ‘’Καλογεροβούνι – Πούλος’’ των Δημοτικών ενοτήτων Μολάων και Ζάρακα ισχύος 36MW.
Την ίδια ώρα εν κρυπτώ ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς και η Δημοτική Αρχή συζήταγαν με τους εκπροσώπους των ΑΕ ‘’ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΛΑΩΝ’’ και ‘’ΑΛΦΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΛΑΩΝ’’ θυγατρικών της ΕΛΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα, τα ‘’τριάκοντα αργύρια της  προδοσίας’’.
Αποτέλεσμα ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο Δήμαρχός κ. Τριχείλης όχι μόνο κάλυψαν τις μεθοδεύσεις και τις παρανομίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Μπόμπολα, αλλά ήρθαν να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων (συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 14-3-2017) ήδη ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης. Αντί να καταγγείλουν  τη βρώμικη δουλειά, που δεν μπορούσαν να τελειώσουν οι προηγούμενοι (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και ήρθε να τελειώσει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθούν να πείσουν το λαό να δεχτεί τα τριάκοντα αργύρια των καπιταλιστών.
Οι λαϊκοί άνθρωποι που αισθάνονται προδομένοι από τη στάση της Δημοτικής αρχής δεν πρέπει να απογοητευτούν. Οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που στηρίζουν την Ε.Ε., ανεξάρτητα από ελιγμούς και μεθοδεύσεις υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Έτσι γίνετε και με τις ανεμογεννήτριες, υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, γνωρίζοντας τις οικονομικές συνέπειες που έχουν για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις καταστροφές στο περιβάλλον.
Λύση δεν θα δώσουν διάφορες ενστάσεις, προσφυγές και άλλες νομικές παρεμβάσεις, παρά μόνο ο ενωμένος και καλά οργανωμένος αγώνας του λαού.    
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (στις 26-4-2017) ενέκριναν τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (τη ΣΜΠΕ) για το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, που προβλέπει γραμμές υπερύψηλής τάσης -400.000 volt- από Μεγαλόπολη σε Πάτρα, από Μεγαλόπολη σε Κόρινθο και από Μεγαλόπολη σε Μολάους. Ψηφίζουν την αναβάθμιση και την κατασκευή νέων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας των ανεμογεννητριών, του ακριβού και εισαγόμενου φυσικού αερίου, της διασύνδεσης Κρήτης- Πελοποννήσου.
Η νέα γραμμή υπερυψηλής τάσης Μεγαλόπολη – Μολάοι έρχεται να καλύψει τα μεγάλα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή του Κάβο Μαλιά που είχαμε τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και να μεταφέρει το ρεύμα που θα παράγεται στη Μάνη.
Αναφέρεται ξεκάθαρα στη μελέτη ότι η καινούρια γραμμή γίνεται για να εξυπηρετήσει τις μονάδες ΑΠΕ στη Μάνη.
Δημιουργούν δηλαδή τις προϋποθέσεις για να γίνει πράξη το έργο που ετοιμάζουν με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στον ιστορικό τόπο της Μάνης και να τον μετατρέψουν, όπως όλη τη Λακωνία, από ανοιχτό μουσείο σε δάσος από ανεμογεννήτριες και πύργους μεταφοράς.    
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο άλλοι με την ψήφο τους (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), άλλοι με την ένοχη αποχή τους (Χρυσή Αυγή – Οικολόγοι – Ανταρσύα) και άλλοι με το λευκό (η ΛΑΕ του Λαφαζάνη) όλοι μαζί στην εξυπηρέτηση των ανεμογεννητριάδων για την κατασκευή και αναβάθμιση δικτύων, που θα πληρώσουν πολύπλευρα τα λαϊκά στρώματα.

Είναι ανάγκη ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματα του να οργανώσει την πάλη του, ώστε οι πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας, να διατίθενται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.
 
Top