Δ.Ραψωματιώτης "Η κατεύθυνση που έχει το Επιμελητήριο είναι λάθος γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι λάθος" βίντεο | Πρωτη news sport

Τι λέει ο Επιχειρηματίας για την αποχώρηση
Νανόπουλου, την «λάθος φιλοσοφία» των τελευταίων ετών, τις εκλογές που… δεν έρχονται -ανοχή και των προέδρων- αλλά και για το μεράκι του στα επικοινωνιακά!
Απόλυτα κατασταλαγμένος, με σχέδιο και όραμα, με πρόταση και θέσεις, με ανθρώπους που ενστερνίζονται και συμπορεύονται για το «Επιμελητήριο του μέλλοντος», εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας κ.Δημήτρης Ραψωματιώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΙΟΝ και το δημοσιογράφο Νίκο Νικολόπουλο λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού με τον οποίον θα διεκδικήσει το Επιμελητήριο Κορινθίας «Επιχειρηματική Συνεργασία» για το αποτέλεσμα.
«Δεν κάνω για πολιτικός» θα παραδεχτεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια αποκαλύπτοντας πως υπήρχαν τα τελευταία χρόνια προτάσεις και για την Περιφέρεια και για τον Δήμο. «Η φιλοδοξία μου είναι το Επιμελητήριο, 15 χρόνια είμαι στην διοίκηση του, έχω αγωνιστεί και έχω συμμετάσχει!» θα πει ο κ.Ραψωματιώτης σημειώνοντας την επιτακτική ανάγκη – λόγω της κατάστασης έτσι όπως σήμερα καταγράφεται στην οικονομία, στην χώρα και στην τοπική κοινωνία- της αλλαγής νοοτροπίας και φιλοσοφίας. «Μπορώ να δώσω και να βοηθήσω σε αυτήν την αλλαγή που χρειάζεται το Επιμελητήριο. Να γίνω το σκαλοπάτι να έρθουν τα νέα παιδιά , να δώσω την εμπειρία και την ικανότητα που έχω στο οργανωτικό, στο να στηθεί το επιμελητήριο σε μια άλλη βάση».
Η «άλλη βάση» είναι για το Δημήτρη Ραψωματιώτη πολύ συγκεκριμένη και οι άνθρωποι οι οποίοι θα εργαστούν γι αυτήν επίσης συγκεκριμένοι. Επιχειρηματίες επιτυχημένοι ,αποτελεσματικοί, άνθρωποι που θα μπορούν με οργάνωση και δουλειά να οδηγήσουν στο αποτέλεσμα. Άνθρωποι χωρίς κομματική ταυτότητα εντός του Επιμελητηρίου, επιχειρηματίες που «βλέπουν» το επιμελητήριο ως «σπίτι τους» και όχι ως εισπρακτικό φορέα και μόνο! «Η κατεύθυνση που έχει σήμερα το Επιμελητήριο είναι λάθος. Γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι λάθος. Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ούτε τώρα μηδενιστής. Έχουν γίνει δράσεις , έχουν γίνει πράγματα όμως η κατεύθυνση του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι ο επιχειρηματίας. Διαφωνούσα διαφωνώ και το λέω κάθετα με την λειτουργία στο επιμελητήριο ενός ΚΕΚ για ανέργους. Ναι θέλουν στήριξη αλλά υπάρχουν άλλοι φορείς για την κατάρτισή τους. Το επιμελητήριο πρέπει να ασχοληθεί με την κατάρτιση και την στήριξη των επιχειρηματιών. Δεν έχει να κάνει αυτό που λέω με πρόσωπα έχει να κάνει με φιλοσοφία , με λογική. Στην ίδια λογική είναι και οι εκθέσεις. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω μια έκθεση που θα χαρακτηριστεί πανελλαδική και να έρθουν από άλλες περιοχές να πουλήσουν στην Κορινθία! Η πρόταση μου ήταν τοπικές εκθέσεις κατηγορίας. Πχ για τα οινοποιία, για να αναδείξουμε το είδος. Ας είναι μικρή. Δεν πρέπει να μας απασχολεί να κάνουμε ένα κοινωνικό γεγονός, να έρθουν οι φίλοι και οι γνωστοί και να περάσουν από τα περίπτερα. Μας ενδιαφέρει οι επιχειρήσεις που μετάσχουν, που θ αφιερώσουν κάποιες μέρες και θα δώσουν χρήματα για την παρουσία τους , να μπορέσουν αν δουν κάποιους πελάτες και να πουλήσουν! Διαφωνώ σε αυτές τις λογικές και φιλοσοφίες. Όλο αυτό έχει κάνει τον επιχειρηματία να είναι μακριά από το επιμελητήριο.»
Στο ερώτημα αν «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια, να δουλέψουν για ένα τέτοιο αποτέλεσμα ακόμα κι αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη εβδομάδα» ο κ.Δημήτρης Ραψωματιώτης είναι κάθετος. «Άνθρωποι στην Κορινθία υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι .Και ο αγώνας μου είναι αυτός ακριβώς, να συνεργαστούμε με επιχειρηματίες που είναι στο «φουλ» της επαγγελματικής τους δραστηριότητας , με ανθρώπους που μπορεί να έρχονται στο Επιμελητήριο ακόμα και για 2-3 ώρες το μήνα αλλά να έρχονται οργανωμένοι και έτοιμοι ώστε να είναι και αποτελεσματικοί όπως ακριβώς αποτελεσματικοί είναι και στη δουλειά τους! Και εγώ ο ίδιος, δεν έχω σκοπό να βρω ένα γραφείο και να περνάω το χρόνο μου εκεί. Δεν μου το επιτρέπουν οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Σαφώς θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα βρίσκονται εκεί περισσότερο χρόνο , να στηρίζουν και ν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των επιχειρηματιών σε καθημερινή βάση, κυρίως όμως το αποτέλεσμα θα έρθει από εκείνους που θ αφιερώνουν 2-3 ώρες αλλά θα έχουν το αποτέλεσμα. Ένας τέτοιος συνδυασμός δεν είναι δύσκολο να συγκροτηθεί ακόμα κι αν γίνουν οι εκλογές την επόμενη εβδομάδα. Είναι δύσκολο μόνο όταν περιμένεις από ομάδες, παρατάξεις και κόμματα να σου ετοιμάσουν και να σου γνωρίσουν ανθρώπους ! Ο καθένας έχει την πολιτική του τοποθέτηση σαφώς, όλοι γνωριζόμαστε καλά, σε καμία περίπτωση δεν πάμε με τέτοια ταυτότητα στο επιμελητήριο.»
Η αποχώρηση του εν ενεργεία Προέδρου Βασίλη Νανόπουλου δεν επηρέασε σε κανένα βαθμό τις κινήσεις, τις σκέψεις και τις ενέργειες του Δ. Ραψωματιώτη και ο ίδιος εξηγεί γιατί: «Η δική μου διάθεση για να συμμετάσχω μ ένα ρόλο συντονιστικό και πρωτοπόρο στο επιμελητήριο υπήρχε και υπάρχει. Ήταν δηλωμένη. Δεν επηρέασε αν θα ήταν ή όχι υποψήφιος ο κ.Νανόπουλος. Κάποιοι άλλοι έχουν θέσει προϋποθέσεις συμμετοχής» είπε χαρακτηριστικά δίχως να παραλείψει να καυτηριάσει με δεινότητα το γεγονός ότι το Επιμελητήριο έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαμάχης που έχει να κάνει με τα δημοτικά πράγματα. «Είναι τραγικό λάθος να μπλέκουμε το επιμελητήριο με άλλες δομές. Το επιμελητήριο είναι για τους επιχειρηματίες. Είναι τραγικό λάθος για όσους προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν για άλλα πράγματά. Και οι ευθύνες ισόποσα βαρύνουν και τις δυο πλευρές.»
Σε επίπεδο ευθυνών ο Δημήτρης Ραψωματιώτης μίλησε και για εκείνες που έχουν οι εν ενεργεία Πρόεδροι των Επιμελητηρίων αναφορικά με την μεγάλη καθυστέρηση στην διεξαγωγή των εκλογών. Ευθαρσώς ανέφερε πως αν είχαν υπάρξει αντιδράσεις από μέρους τους ενδεχομένως και η κυβέρνηση να είχε προχωρήσει τις διαδικασίες, διαδικασίες που όπως ανέφερε δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει – αν και υπάρχει χρόνος – με ορίζοντα κάλπης το Νοέμβριο. «Δεν υπάρχει πίεση από τους εν ενεργεία Προέδρους, η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει άλλα πιο σημαντικά θέματα που ασχολείται αλλά έτσι απαξιώνεται η ίδια η επιχειρηματικότητα και αν δεν αλλάξει αυτό πως θα δημιουργήσουμε παραγωγή, πρώτη ύλη πως θα έρθει η ανάπτυξη;
Στην πρώτη αυτή συνέντευξη του μετά την ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού του ο Δημήτρης Ραψωματιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των απορριμμάτων ένεκα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας καταθέτοντας την θέση πως «τέλος δεν φαίνεται» αλλά και στο μεγάλο του «μεράκι» την επικοινωνία το οποίο λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα από την Rap Media, μια εταιρία που προκάλεσε στην έναρξή της μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις και τους στόχους της αλλά και τώρα για τα επόμενα βήματα της, βήματα που ήδη καταγράφονται με την δημοσιογραφική – πολιτική ιστοσελίδα moriasnews.gr. Σε κάθε περίπτωση ο επιχειρηματίας διέψευσε τα σενάρια που θέλουν αυτές τις δραστηριότητες να περαιώνονται με την περαίωση των εκλογών του Επιμελητηρίου. «Η εταιρία επικοινωνίας είναι μια επαγγελματική δραστηριότητα. Δεν είναι για κάποιο διάστημα και φαίνεται από την επένδυση που έχουμε κάνει και σε ανθρώπους. Και όταν επενδύσεις σε σοβαρούς και αξιόλογους ανθρώπους δεν μπορείς να το κάνεις για μικρό χρονικό διάστημα , συνεπώς σε καμία περίπτωση αυτή η δραστηριότητα δεν έχει ορίζοντα τέλους. Έχει ορίζοντα ανόδου και επόμενα βήματα.»
Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:  πηγή-moriasnews.gr 
 
Top