5 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση επίθεσης σκύλου! | Πρωτη news spor

1. Μη σε πιάσει πανικός

Αν αρχίσεις να ουρλιάζεις, να κοπανιέσαι και να τρέχεις, τότε είναι σίγουρο, ότι ο σκύλος θα σου ορμήσει. Καλύτερα διατήρησε την ηρεμία σου.
2. Αντί να τρέξεις, περπάτα
Αν δεις, ότι τρέχει προς το μέρος σου ένας αγριεμένος σκύλος, μην κάνεις το λάθος να τρέξεις, αλλά επιβράδυνε το βήμα σου, περπατώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σκύλο.
3. Μην κοιτάζεις κατάματα το σκύλο
Όταν οι σκύλοι είναι αγριεμένοι για κάποιο λόγο, αν τους κοιτάξεις κατάματα μπορεί αυτό να το εκλάβουν ως απειλή και να γίνουν πιο επιθετικοί. Κράτο το σκύλο μέσα στο οπτικό σου πεδίο, αλλά μην τον κοιτάς στα μάτια.
4. Απόσπασε την προσοχή του
Οι σκύλοι έχουν αρκετά απλή νοημοσύνη, γι’ αυτό και μπορείς να τους ξεγελάσεις ακόμα κι όταν είναι αγριεμένοι. Αν δεις, ότι σε κυνηγάει ένα σκυλί, απλά πέτα του κάποιο αντικείμενο (μπουκαλάκι, ακόμα και την τσάντα σου αν είναι επικίνδυνα τα πράγματα) για να έχει να ασχοληθεί, όσο εσύ θα φεύγεις.
5. Πες του να φύγει
Ακόμη κι αν πρόκειται για αδέσποτο σκύλο, που υποτίθεται δεν έχει λάβει κάποια εκπαίδευση, σίγουρα θα μπορεί να καταλάβει εντολές, όπως το “Όχι” ή “Φύγε”. Να έχεις ήρεμη αυτοπεποίθηση και φυσικά να μη φωνάζεις.


 
Top