Υπάρχρει εξήγηση για το αρνί που μοιάζει με άνθρωπο | Πρωτη news sport

Γράφει ο mitsos175.

                                          Φύγετε από τη στάνη ρεεε!


«Προληπτικοί χωρικοί στη Νότια Αφρική ζουν... στο φόβο από τότε που ένα πρόβατο γέννησε ένα "πλάσμα", το οποίο οι πρεσβύτεροι του χωριού χαρακτηρίζουν "μισό άνθρωπο μισό τέρας που έστειλε ο Διάβολος. Πολλοί από τους 4.000 κατοίκους και αγρότες του Lady Frere, στα ανατολικά της Νοτίου Αφρικής, είναι πεπεισμένοι πως ένας συνδυασμός μαγείας και... αρρωστημένης ανθρώπινης σκέψης (δηλαδή σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπου με ζώο) ήταν η αφορμή για την γέννηση αυτού του πλάσματος».

Οι επιστήμονες έδωσαν εξήγηση για τη μετάλλαξη.

«Δεν είναι πάντως άνθρωπος αλλά ένα νεογέννητο αρνί που μολύνθηκε από μια ασθένεια στα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης η οποία συνέπεσε με μια μακρά περίοδο βροχοπτώσεων στην περιοχή, κατά την διάρκεια της οποίας ίσως το πρόβατο δέχθηκε επίθεση από κουνούπια και σκνίπες που κουβαλούσαν διάφορους ιούς. Είναι λογικό να υποθέσουμε πως το πρόβατο μολύνθηκε από τον ιό RVF. Ο ιός αυτός μεταδίδεται από τη μήτρα του προβάτου στο έμβρυο και μετά τη μόλυνση προέκυψαν οι δυσμορφίες». 
Αλλά οι άνθρωποι «φοβούνται και δεν θα είναι χαρούμενοι -όπως λένε- μέχρι να το κάψουν».

Δεν κοιτάτε καλού κακού και για τίποτα ραδιενεργά ή χημικά απόβλητα; Πολλές εταιρείες θάβουν τέτοια επικίνδυνα υλικά όπου να ’ναι. Μεταλλάξεις γίνονται και υπάρχουν πολλές αιτίες. Ιοί, ακτινοβολία, χημικά… ακόμα και τυχαίες.

Πάντως υπερβολικούς τους βρίσκω. Κι εδώ έχουμε πρόβατα που μοιάζουν με ανθρώπους. Ψηφίζουν μάλιστα και στις εκλογές. Φυσικά δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι πρόβατα, ούτε καν οι περισσότεροι, είναι όμως αρκετοί, κι αν δεν προσέξουν σε συνδυασμό με το σύστημα της ενισχυμένης νοθείας κάνουν ζημιά, δίνουν εξουσία σε διεφθαρμένους, αδίστακτους, ανόητους ή ανίκανους. Τι να τους κάνουμε όμως; Το κάψιμο δεν είναι λύση. Να τους κάνουμε να στεφτούν λογικά! Αυτό είναι μια κουβέντα, γιατί όταν φοβάσαι, δεν σκέφτεσαι. Και τα πρόβατα είναι πάντα φοβισμένα. Φοβούνται το λύκο. Μα την πατάνε πάντα -ή σχεδόν πάντα- από τον τσοπάνη.

Αυτό σιχαίνομαι, να με βλέπουν σαν πρόβατο. Πρόβατο επί σφαγή. Να με ταΐζουν κουτόχορτο μόνο και μόνο για να με φάνε αυτοί που με φροντίζουν. Αμ ο βοσκός φροντίζει το πρόβατο, γιατί θέλει να το φάει ή να το πουλήσει στο χασάπη, δεν το φροντίζει επειδή το αγαπά. Το αγαπά ψητό, στη σχάρα, βραστό κοκ. Κι από κοντά να με φυλάει το κομματόσκυλο. Που το δικό μου κόκαλο θα γλύψει. Να τους κάτσω στο λαιμό, να τους έρθει διάρροια όταν θα με φάνε!

Όντως είναι σημάδι, αρκεί να ξέρεις τι λέει: Φύγετε από τη στάνη ρεεε! Τα πρόβατα που μοιάζουν μ’ ανθρώπους έχουν άσχημο τέλος!
 
Top