Εκλογικός νόμος-έκτρωμα και ιστορική αποχή έδωσαν αυτοδυναμία στον Macron! | Πρωτη news sport

Με μεγάλο νικητή την αποχή, που έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ 57 – 58% και την
βοήθεια ενός ολοκληρωτικού υπερπλειοψηφικού εκλογικού νόμου, ο Macron απέσπασε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ενώ είχε ένα ποσοστό γύρω στο 32 -33%!

Το κίνημα του Emmanuel Macron La Republique en Marche φέρεται να εξασφαλίζει περισσότερες από 350 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll που μεταδόθηκαν με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία.
Αν και τα exit poll δείχνουν το κόμμα του Macron να κερδίζει λιγότερες έδρες από ότι αναμενόταν, καταφέρνει να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία, με το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ήττα για τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στη Γαλλία.
Σύμφωνα με δύο exit poll, το En Marche του Macron και οι σύμμαχοί του θα κερδίσουν 355 – 360 έδρες στην Βουλή των 577 εδρών. Ένα τρίτο exit poll δίνει μεγαλύτερη πλειοψηφία στον Macron με 395 – 425 έδρες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόμμα Les Republicains λαμβάνει 97 – 133 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 29 – 49 έδρες, η Ανυπότακτη Γαλλία του Mélenchon 10 – 30 έδρες, ενώ το Εθνικό Μέτωπο φέρεται να καταλαμβάνει από 4 έως 8 έδρες.
Ο ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών είπε ότι η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Αριστεράς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μακρόν έχει όλη την εξουσία.
Το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έσπευσε από την πλευρά του να ανακοινώσει ότι η Marine Lepen εξελέγη.
Ο François Baroin από τους Συντηρητικούς είπε ότι το κόμμα θα δείξει τις διαφορές του από το En Marche, κυρίως σε θέματα φορολογικής φύσεως.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, σημείωσε ότι «θα ακουστεί η φωνή του κόμματος» ως αντιπολίτευση.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος La Republique en Marche Benjamin Griveaux χαιρέτισε την «καθαρή πλειοψηφία» του κόμματος, αλλά παραδέχθηκε ότι τα ποσοστά της αποχής αποτελούν «κακά νέα» για τη δημοκρατία.
 
Top