Στη Νάξο ακόμα ...τηγανίζουν - Ρεκόρ Γκίνες με 554 κιλά τηγανιτές πατάτες ! δείτε φωτό | Πρωτη news sport

Πεντακόσια πενήντα τέσσερα της
περίφημης ναξιώτικης πατάτας τηγανίζονται και σερβίρονται επί τόπου στους επισκέπτες του νησιού.

Στη Νάξο ακόμα ...τηγανίζουν - Ρεκόρ Γκίνες  με 554 κιλά τηγανιτές πατάτες !
Πεντακόσια πενήντα τέσσερα της περίφημης ναξιώτικης πατάτας τηγανίζονται και σερβίρονται επί τόπου στους επισκέπτες του νησιού.
Η Νάξος σπάει το ρεκόρ Γκίνες στο μεγαλύτερο σερβίρισμα τηγανητής πατάτας που έγινε ποτέ. Πεντακόσια πενήντα κιλά της περίφημης Ναξιωτικης πατάτας καθαρίζονται, τηγανίζονται σε 22 καζάνια και σερβίζονται σε χιλιάδες καλεσμένους! Έως τις εννιάμισι το βράδυ του Σαββάτου είχαν τηγανιστεί 352 κιλά και υπολοιπονται 200 κιλά περίπου για να σπάσει το ρεκόρ. Κάθε Ναξιώτισσα που συμμετείχε στο καθάρισμα είχε αναλάβει να καθαρίσει 70 κιλά !
Η προσπάθεια γίνεται με ευθύνη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με στόχο να διαφημίσουν τα τοπικά προϊόντα τους, και βεβαίως την πατάτα τους πουέγινε γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και την γεύση της, απόρροια της σύστασης του εδάφους και των κλιματολογικών συνθηκών.

Το τηγάνισμα για Γκίνες γίνεται στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες)
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κος Δημήτρης Καπούνης; πριν λίγες μέρες δήλωνε: “Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο την μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ”. και φυσικά τα κατάφερε..... Τα κατάφεραν...

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για το τηγάνισμα ήταν ο σεφ Στέλιος Κορρές και η ομάδα του (εθελοντές από ουκ ολίγα χωριά),
20 εθελόντριες ανέλαβαν το καθάρισμα 1.500 κιλά πατάτες Νάξου για το οποίο χρειάστηκαν αρκετές ώρες ενώ όλοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους στην ηλεκτρονική ζυγαριά. Η εταιρεία φυσικού αερίου Nisogas πρόσφερε 2000 λίτρα προπανίου για να κάψουν τα …καζάνια και να λειτουργήσουν τα φλόγιστρα. Βλέπετε, οι άνθρωποι της ΕΑΣ Νάξου δεν ήθελαν απλά να σπάσουν το ρεκόρ των 459 κιλών που έχουν οι Αμερικανοί αλλά να το διαλύσουν και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να ιδρώσουν και μόνο στη σκέψη τι θα έχουν απέναντί τους..

Tο φεστιβάλ και το ρεκόρ κατέγραψαν ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, και την Αμερική με το νησί της Νάξου αλλά και την Πατάτα Νάξου να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την φήμη της σε όλο τον κόσμο..

(Θυμίζουμε ότι το ρεκόρ κατείχε από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα το η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ).

Πηγή: 
Φωτογραφίες: Κατερίνα Κοττάκη (facebook)argolikeseidhseis.gr
 
Top