ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport



Προσκυνητές από την Ενορία του Τιμίου
Προδρόμου και Αγίου Χαραλάμπους Ερήμης της Λεμεσού Κύπρου, με τον Εφημέριο τους π. Δημητριανό, επεσκέφθησαν σήμερα Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου αλλά και το Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Κόρινθο
προκειμένου να πάρουν την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας για να συνεχίσουν την Ιερά τους αποδημία σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Τους ευλαβείς προσκυνητές υποδέχθηκε εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος ένεκα ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήτο δυνατόν να τους υποδεχθεί,  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος,αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, τους ομίλησε για την Ιστορική Αποστολική Μητρόπολή μας από του Ιδρυτού Αυτής Αποστόλου Παύλου έως την ημερών μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Απόστολο Παύλο και στους είκοσι τέσσερεις συνεργούς Του για τον καταρτισμό της Τοπικής μας Εκκλησίας, στους αυταδέλφους Αποστόλους εκ των δώδεκα Πέτρο και Ανδρέα, στο πλούσιο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Κορίνθου αναφερόμενος ενδεικτικά στους Αγίους Φοίβη την Διάκονο, Λεωνίδη και τις συν αυτώ επτά Αγίες, Άγιο Κοδράτο και στα ευρήματα της Αρχαιολογικής σκαπάνης, που επιβεβαιώνουν τις Εκκλησιαστικές μαρτυρίες, στους συγγενείς Οσίους Γεράσιμο και Μακάριο τους Νοταράδες.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ισχυρές Εκκλησιαστικές προσωπικότητες  του Δαμασκηνού Παπανδρέου, του και κτίτορος του Επισκοπείου και της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής  Κορίνθου, Μιχαήλ Κωνσταντινίδου, Προκοπίου Τζαβάρα και Παντελεήμονος Καρανικόλα.
Τέλος ομίλησε για το Ανακαινιστικό, Λειτουργικό, Ποιμαντικό και Φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη μας κ. Διονυσιου, ως μια αδιάκοπη συνέχεια από τον Απ. Παύλο έως σήμερα.
Στους προσκυνητές προσφέρθηκαν κεράσματα ως και αναμνηστικά δώρα – «ευλογίες» για την επίσκεψή τους στην Αποστολική Μητρόπολή μας. 
 
Top