ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ | Πρωτη news sport

Ο Δήμος Βέλου Βόχας μετά
τις πρόσφατες πλημμύρες στις 17 Ιουλίου 2017 και έχοντας την αρμοδιότητα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ

Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 17ης Ιουλίου 2017 θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 έως την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 στο Βέλο (έναντι του δημοτικού καταστήματος και ώρες από τις 9.00 – 13.00).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2742 3 60335 (κα. Βουρλιωτάκη) και 2741 3 60521(κα. Μπακώλη)

Η ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας αφορά αποκλειστικά χώρους διαβίωσης
 οικογενειών πρώτης κατοικίας (οικοσκευές-νοικοκυριό) – όχι εξοχικά.

Κτιριακές
 ζημιές  σπιτιού ή αποθήκης κ.λ.π  καθώς επίσης και ζημιές σε καταστήματα – επιχειρήσεις – βιοτεχνίες – συσκευαστήρια κ.λ.π.  οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Κύπρου 89) . Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υποβληθούν στο Δήμο, ο Δήμος θα τις διαβιβάσει στην αρμόδια υπηρεσία.

Για ζημιές στη φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο οι αιτήσεις κατατίθενται στον ΕΛΓΑ.

Ο Δήμος Βέλου Βόχας με την αρίθμ.347/19-07-2017 Απόφαση Δημάρχου έχει συστήσει 3μελή επιτροπή για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.
Η υπόδειξη των θέσεων αυτοψίας της επιτροπής γίνεται και καθ’ υπόδειξη των προέδρων των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων για πληγέντες της κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν:
1.    Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν  η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.
2.    Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από την οικεία εφορία όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση φορολογικής δήλωσης.
3.    Αντίγραφο Εντύπου Ε9
4.    Πόρισμα πυροσβεστικής υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαϊάς.



                                                                   Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος

                                                                         Μαρία Καλλίρη
 
Top