Θέατρο: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» Αρχαία Κόρινθος- Είσοδος Ελεύθερη | Πρωτη news spor

Χειλάκης- Μαξίμου – Παπαληγούρα

αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας. Όταν ο Αγαμέμνονας σκοτώνει το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμις, εκείνη για να τον εκδικηθεί, προκαλεί άπνοια καθηλώνοντας έτσι τον ελληνικό στόλο στην Αυλίδα. 
Ο μόνος τρόπος για να εξευμενίσει ο Αγαμέμνονας την θεά και να ξεκινήσει ο ελληνικός στρατός για τον Τρωικό πόλεμο είναι να θυσιάσει την κόρη του, Ιφιγένεια. 
Με το φόβο του στρατού που είναι έτοιμος να εξεγερθεί, ο Αγαμέμνονας καλεί την Ιφιγένεια να έρθει στην Αυλίδα με το πρόσχημα ότι θα την παντρέψει με τον Αχιλλέα.
 Όταν εκείνη καταφτάνει στο στρατόπεδο μαζί με την μητέρα της Κλυταιμήστρα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τους Έλληνες από το να εκδικηθούν για την αρπαγή της Ωραίας Ελένης και να λεηλατήσουν την Τροία – ούτε καν ο άσκοπος θάνατος ενός παιδιού που δεν έφταιξε σε τίποτα. Που: Ξενία Αρχαίας Κορίνθου 
Πότε: Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
 Ώρα 21.00 Είσοδος: Ελεύθερη
 Σκηνοθέτης Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας Ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου. Λένα Παπαληγούρα και οι Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.
 Συντελεστές Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια Χριστοπούλου B Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά 

 πηγή-Corinthia.Events
 
Top