Αγία Μαρίνα το Θαυματουργό εκκλησάκι στο Θροφαρί Κορινθίας | Πρωτη news spor

Σε λίγες ήμερες ,το Θροφαρί,το χωριό που
βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρων ανατολικά του 

Κιάτου... βάζει τα καλά του, για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας.
Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό πήρε την ονομασία Θροφαρί επειδή στην περιοχή υπήρχε πολλή τροφή για τα κοπάδια των βοσκών από το Κλημέντι που τα έφερναν εκεί για καλύτερη βοσκή. 

Το χωριό παλιά ήταν κτισμένο πιο κάτω, στην περιοχή που βρέθηκαν ερείπια του ναού του αγίου Νικολάου. 

Το Θροφαρί δημιουργήθηκε μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Ο εορτασμός γίνεται στη γραφική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

*Η μεγαλομάρτυς Μαρίνα γεννήθηκε λίγο μετά τα μέσα του 3ου μ.Χ. αιώνα, στα σκοτεινά χρόνια των διωγμών, στην Αντιόχεια της Πισιδίας. Και μαρτύρησε επί Αυγούστου Κλαυδίου Β' του Γοτθικού (268-270) το έτος 270 μ.Χ, 17 Ιουλίου.

Η καμαροσκέπαστη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αγιογραφήσεις, βρίσκεται ανάμεσα από τεράστια πλατάνια καθώς είναι χτισμένη (περίπου το 1870 ) πάνω από μια πηγή που αναβλύζει και σήμερα τρεχούμενο νερό!

Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν πως το εκκλησάκι είναι θαυματουργό και έχουν να σου εξ ιστορήσουν πάρα πολλά θαύματα...

Ίσως και αυτός να είναι ο επιπλέον λόγος που τα τελευταία χρόνια,το εκκλησάκι δέχεται την επίσκεψη πολλών πιστών ,ειδικά την ήμερα που γιορτάζει...

Μετά την περιφορά της εικόνας (σήμερα το βράδυ) η εορτο - πανήγυρις συνεχίζεται στην πλατεία του χωριού,στο Θροφαρί,με την πανέμορφη θέα προς τον Κορινθιακό! 



Σύμφωνα με την παράδοση το χωριό Θροφαρί παλιά ήταν κτισμένο πιο κάτω,στην περιοχή που βρέθηκαν ερείπια του ναού του αγίου Νικολάου

Δημιουργήθηκε μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και πήρε την ονομασία επειδή στην περιοχή υπήρχε πολλή τροφή για τα κοπάδια των βοσκών..

Στο Θροφαρί είναι ιδανικός χώρος για γάμο στην εξοχή ή βάπτιση , μέσα στο γραφικό πέτρινο εκκλησάκι και με το πλεονέκτημα την Ταβέρνα η "Θέα"


 , που όποιος δεν την έχει επισκεφτεί αληθινά χάνει. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι δικής τους παραγωγής , χειροποίητα, με απίστευτο σπληνάντερο και όχι μόνο ,με μια καταπληκτική θέα ,

 ζωντανή μουσική και το σημαντικότερο στις μέρες μας πολύ οικονομικές τιμές!
 
Top