Αποκλεισμός της Παράταξης Πιέτρη από δημοσκόπηση στον Δήμο Κορινθίων | PROTINEWS

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην
παρουσίαση δημοσκόπησης για τον Δήμο Κορινθίων, που διενεργήθηκε από την Marc για την εφημερίδα "Σήμερα", υπήρξε αποκλεισμός της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "Κόρινθος 2014-2019" και του Επικεφαλής της Τιμολέοντος Πιέτρη.
Η Παράταξη παρά την πρόωρη απώλεια του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Πιέτρη, με την ανάληψη των καθηκόντων από τον κο Τιμολέοντα Πιέτρη ανασυντάχθηκε, πρόσθεσε νέα μέλη, ανοίχθηκε στην κοινωνία, εκπροσωπώντας την ανανέωση και το νέο στα δημοτικά πράγματα, ασκώντας σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση.
Στην δημοσκόπηση λοιπόν, η δημοτική Παράταξη "Κόρινθος 2014-2019" δεν μετρήθηκε στην πρόθεση ψήφου και ο κος Πιέτρης δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ούτε και στην λίστα με τους πιθανούς υποψήφιους δημάρχους ως εν ενεργεία επικεφαλής παράταξης.
Κατανοούμε την δύσκολη θέση στην οποία θα έρχονταν ορισμένοι:
α. εάν η παράταξή μας εμφανίζονταν με διψήφιο ποσοστό αποτελώντας διαμορφωτή της νέας δημοτικής αρχής με την εφαρμογή του νόμου της απλής αναλογικής
και β. εάν η παράταξη περνούσε στον δεύτερο γύρο και θέτονταν οι ερωτήσεις προτίμησης μεταξύ των κυρίων Πνευματικού - Πιέτρη ή Νανόπουλου - Πιέτρη.
Για την ιστορία, πρώτη αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος με 36,9% (άκυρο, λευκό, αποχή, αναποφάσιστοι, δεν απαντώ) 29,8% ο κος Πνευματικός, 27,4% ο κος Νανόπουλος, 3,1% ο κος Ψηλογιαννόπουλος και 2,8% ο κος Καρακάσης.

 
Top