Κιάτο: Αρρωστημένα μυαλά έριξαν φόλες και σκότωσαν πολλά σκυλιά... | Πρωτη news sport


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Λεονάρδου, ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι τις τελευταίες ημέρες,
ασυνείδητος πολίτης, τοποθέτησε δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) σε διάφορα σημεία της πόλης με αποτέλεσμα να βρούνε φρικτό θάνατο αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα και τόνισε:..

«Πέρα από την ηθική και νομική διάσταση, τέτοιου είδους νοσηρές πράξεις, εκτός τη βαρβαρότητα που δείχνουν για τον δράστη, είναι πολύ επικίνδυνες για την δημόσια υγεία καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε δρόμους και πλατείες δεδομένου ότι, όπως φαίνεται, η χρήση των δολωμάτων ήταν εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος ο οποίος δήλωσε ότι θ’ αποτανθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου προκειμένου ν’ αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Τέλος ο πρόεδρος έθεσε προς υπόψη του Συμβουλίου το παρακάτω ψήφισμα: 

«O Δήμος Σικυωνίων με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων, τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, στη Δημοτική Κοινότητα Κιάτου, με αποτέλεσμα να βρούνε φρικτό και επώδυνο θάνατο αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτών. Στηρίζει την ενέργεια του Δημάρχου να καταγγείλει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Με αφορμή το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, τονίζουμε ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν εδώ και πέντε χρόνια υλοποιώντας κάθε χρόνο πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, σήμανσης και σίτισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Καλούμε κάθε συμπολίτη που έχει στοιχεία σχετικά με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, να τα καταθέσει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Παράλληλα, καλούμε τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να μεριμνούν, ως οφείλουν, για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου, να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του ζώου, να μεριμνούν για την κτηνιατρική εξέτασή του και το κυριότερο όλων, να μην εγκαταλείπουν το ζώο συντροφιάς.

Ο Δήμος Σικυωνίων, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων και τους ευαισθητοποιημένους, σε θέματα φιλοζωίας, πολίτες για τη διαχείριση ενός υπαρκτού ζητήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό Δήμων της χώρας»


 
Top