Μερικές παρατηρήσεις μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους ισλαμοφασίστες του ISIS | Πρωτη news spor


“Έπειτα από τρία χρόνια που στιγματίστηκαν από απίστευτες αγριότητες,

μεγάλες καταστροφές και εικόνες ερήμωσης και προσφυγιάς, η Μοσούλη πέρασε και πάλι στα χέρια των Ιρακινών. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τράπηκαν σε φυγή, πολλοί πήδησαν στον ποταμό Τίγρη για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι, άλλοι ξύρισαν τα γένια τους για να μην αναγνωρίζονται. Η μαρτυρική πόλη είναι και πάλι ελεύθερη αλλά πρέπει να ξανακτιστεί από την αρχή, καθώς είναι σωριασμένη σε ερείπια. Σε περίπου ένα εκατομμύριο ανέρχονται οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν την πόλη για να γλιτώσουν από τη θηριωδία των τζιχαντιστών…

 Οι Ιρακινοί στρατιώτες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά τη μεγαλύτερη νίκη τους επί των τζιχαντιστών. Βρίσκονται ξανά στην καρδιά της Μοσούλης, σχεδόν τρία χρόνια αφότου το Ισλαμικό Κράτος του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι την κατέλαβε, προελαύνοντας αστραπιαία και κηρύσσοντας την ίδρυση του αποκαλούμενου ισλαμικού χαλιφάτου. Στην πόλη βρέθηκε ο ίδιος ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι, όπου συνεχάρη τους στρατιώτες για την απελευθέρωσή της. Η απελευθερωμένη Μοσούλη είναι μια κατεστραμμένη πόλη που δεν θυμίζει σε τίποτα το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Ιράκ. Μετά τις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σχεδόν όλα τα κτήρια έχουν καταστραφεί”. (ΕΡΤ)

Αναμενόμενη νίκη και θα ακολουθήσει σύντομα η απελευθέρωση της Ράκκα όπου οι φανατικοί είναι πλήρως περικυκλωμένοι. Μερικές παρατηρήσεις:

1) Οι τρομερές απώλειες που στοίχισε η μάχη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. 40% των στρατιωτών του Ιράκ σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Φήμες λένε ότι νεκροί και τραυματίες τους αγγίζουν τις 10.000, αν και ο αριθμός είναι μάλλον μικρότερος. Ο ISIS από την άλλη μετρά 6.000 νεκρούς. Δυστυχώς τεράστιος είναι ο αριθμός απωλειών των αμάχων, καθώς η πόλη μετατράπηκε σε ερείπια.


2) Ο ISIS έχει τελειώσει εδώ και καιρό, αφού οι κατασκευαστές του, δεν τον χρειάζονται πλέον. Όμως, αν και αυτή η οργανωμένη συμμορία διαλύεται, παραμένουν οι ΑΙΤΙΕΣ που κατασκευάζουν τους τρομοκράτες. Εννοώ τους πραγματικούς τρομοκράτες, αυτούς που κάνουν τυφλά χτυπήματα για να πανικοβάλουν τον κόσμο, όχι όσους βαφτίζουν έτσι οι κυβερνήσεις. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο μέλλον να δούμε παρόμοιες οργανώσεις ή ακόμα και «νεκρανάσταση» του ISIS, αν αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς ορισμένων. Οι αιτίες είναι πολλές, πρέπει να αναζητηθούν στον ιμπεριαλισμό, το ρατσισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, το οικονομικό σύστημα της ανισότητας και της διαφθοράς, στην ανοησία, τα κόμπλεξ… σε ότι διχάζει τεχνητά τους ανθρώπους, ώστε να τους εκμεταλλεύονται καλύτερα λίγοι.

3) Ο ISIS πριν 3 χρόνια είχε θριαμβεύει επί του Ιρακινού στρατού στη Μοσούλη. 1.500 ισλαμιστές είχαν νικήσει 30.000 απρόθυμους να πολεμήσουν Ιρακινούς. Σήμερα οι Ιρακινοί ήταν αποφασισμένοι να τους διώξουν. Τι άλλαξε; Το κυριότερο είναι η θέληση των στρατιωτών και των κατοίκων. Κι αυτό γιατί μόλις οι «θεούσες» του Ισλάμ καταλάμβαναν μια περιοχή, άρχιζαν την τρομοκρατία, με απαγορεύσεις, καταπάτηση κάθε Ανθρωπίνου Δικαιώματος κι Ελευθερίας. Βίαζαν, βασάνισαν φρικτά, λεηλατούσαν, σκλάβωναν και σκότωναν. Για να πάνε οι ίδιοι στον Παράδεισο (όπως πίστευαν κάποιοι από αυτούς) έκαναν τη ζωή των κατοίκων σκέτη Κόλαση. Έτσι οι ίδιοι οι κάτοικοι που στην αρχή δεν τους ένοιαζε και πολύ ο δυνάστης, στράφηκαν με κάθε μέσο εναντίον τους. Η γενοκτονία εις βάρος μειονοτήτων και η καταπίεση της πλειοψηφίας μετέτρεψε το θρίαμβο του ISIS σε πανωλεθρία.

Όσο ενισχύεται ο φασισμός δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε Ειρήνη. Γιατί απαραίτητες προϋποθέσεις της Ειρήνης είναι η Ισότητα, η Δικαιοσύνη, και φυσικά η Ελευθερία. Είναι λάθος να αφήσουμε να εκκολαφθούν περισσότερα αυγά του φιδιού. Αντιμετωπίζοντας το φασισμό τώρα γλυτώνουμε πολλά μελλοντικά δεινά… 
πηγή
 
Top