Έξυπνα Tips για να Μειώσετε τα Καθημερινά Έξοδα του Σπιτιού! | Πρωτη news spor


1)Ενημερωθείτε συχνά από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχετε για τα νέα προγράμματα.


2)Αλλάξτε τις οικιακές συσκευές χαμηλής ενεργειακής κλάσης.
3)Κάντε πάντα λίστα όταν πηγαίνετε για ψώνια.
Αισθάνεστε ότι φεύγουν τα χρήματά σας χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε που στο καλό τα ξοδεύετε; Προσπαθείτε να κάνετε έναν προϋπολογισμό κάθε μήνα για τα έξοδα σπιτιού αλλά διαπιστώνετε πως στο τέλος του μήνα έχετε βάλει χέρι και στον επόμενο; Υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα από παντού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε το διάβασμα.
Ακυρώστε υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε Οι υπηρεσίες που έχετε σταματήσει εδώ και καιρό να χρησιμοποιείτε μπορεί να σας «τρώνε» πολλά χρήματα χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Αν, για παράδειγμα, παρατηρήσετε πως δε χρησιμοποιείτε ποτέ το τηλέφωνό σας για να παίρνετε τηλέφωνα στο εξωτερικό, απλά διακόψτε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Επίσης, μπορείτε να σταματήσετε συνδρομές σε περιοδικά και συνδρομητικά κανάλια. Φυσικά, μην ξεχνάτε να πηγαίνετε κάθε φορά που λήγει το συμβόλαιό σας στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να το αναβαθμίζετε σε πιο φτηνό. 
Μάθετε να κάνετε μόνοι σας κάποια πράγματα Με την ταχύτατη ανάπτυξη του διαδικτύου μπορείτε πλέον να φτιάξετε και ένα ολόκληρο σπίτι χωρίς βοήθεια από ειδικούς. Δείτε πώς να επισκευάζετε μόνοι σας κάποια πράγματα (όπως να φτιάξετε το καζανάκι που τρέχει, να ξεβουλώσετε τον νιπτήρα της κουζίνας και άλλες τέτοιες μικροδουλειές).
Αλλάξτε τις παλιές συσκευές σας Θα το λέμε συνεχώς. Όσο κι αν νομίζετε πως οι παμπάλαιες συσκευές σας είναι μια χαρά και λειτουργούν τέλεια, αν ξέρατε πόσο ρεύμα καίνε (σε αντίθεση με τις καινούργιες που είναι απίστευτα πιο οικονομικές) δεν θα το σκεφτόσασταν καθόλου. Μπορεί να πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη σας για να πάρετε μια καινούργια, καλή συσκευή αλλά θα γλιτώσετε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα και θα κάνετε πολύ γρήγορα απόσβεση. 
Μαγειρεύετε περισσότερο στο σπίτι Μόλις αρχίσετε να τηρείτε αυτό το tip και ξεκινήσετε το μαγείρεμα στο σπίτι θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Ακόμα και μέρα παρά μέρα να μαγειρεύετε στο σπίτι, θα γλιτώνετε πολλά χρήματα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό όταν μαγειρεύετε να μη φτιάχνετε φαγητό μόνο για ένα ή δύο άτομα. Φτιάχνετε αρκετό φαγητό για να έχετε και για 1-2 μέρες ακόμα. Αφού ανάβετε που ανάβετε την κουζίνα, γιατί να μην μαγειρεύετε μεγαλύτερες ποσότητες; 
Αρχίστε να μαγειρεύετε ακόμα κι αν μένετε μόνοι σας. Αυτό θα σας γλιτώσει από πολλά περιττά έξοδα και φυσικά θα κάνει καλό και στην υγεία σας.
Μειώστε κάποια καθημερινά έξοδα Υπάρχουν κάποια καθημερινά έξοδα που μπορούν εύκολα να μειωθούν γιατί πολύ απλά αποτελούν ένα είδος πολυτέλειας που θα μπορούσατε ίσως να περιορίσετε. Το μανικιούρ, η καθημερινή αγορά καφέ, το πρωινό εκτός σπιτιού είναι μερικά από αυτά τα έξοδα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αγοράσετε μια ωραία κούπα και να βάζετε εκεί τον καφέ που θα φτιάχνετε σπίτι σας. Μόνο με αυτό το τρικ θα γλυτώσετε περίπου από 30-40 ευρώ τον μήνα.
Οργανώστε τις εξωτερικές δουλειές Αντί να βγαίνετε κάθε μέρα για εξωτερικές δουλειές με το αυτοκίνητο, συγκεντρώστε όλες τις δουλειές που έχετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα και βγείτε μια φορά έξω για αυτές. Η βενζίνη που θα γλυτώσετε θα είναι αρκετή.
Παρακολουθείτε τις προσφορές Δεν σας λέμε να τρελαθείτε και να τρέχετε από κατάστημα σε κατάστημα για να βρίσκετε τις καλύτερες προσφορές. Ρίχνετε μία ματιά στην αγορά και κάντε μία έρευνα παρατηρώντας τις διαφορές στις τιμές ανάμεσα στα διάφορα σούπερ μάρκετ. Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι αυτό που εμπιστεύεστε τα τελευταία χρόνια έχοντας την εντύπωση πως είναι το πιο οικονομικό, τελικά να μην είναι. Εκμεταλλευτείτε τα κουπόνια που προσφέρουν τα διάφορα καταστήματα. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε και τα καταστήματα της γειτονιάς σας. Σε μερικά είδη μπορεί να έχουν πολύ καλύτερες τιμές από τα μεγάλα καταστήματα.
 
Top