Βασιλης Νανόπουλος "εργοστάσιο σκουπιδιών κόστος 4 εκατομμυρίων € περίπου από το ταμείο του δήμου" | Πρωτη news sport

Βασιλης Νανόπουλος : Επαναφέρει
το θέμα εργοστασίου σκουπιδιών ο δήμοςΚορινθίων  κόστους 4 εκατομμυρίων € περίπου από το ταμείο του δήμου .


Στην  συνεδρίαση της οικονομικήςεπιτροπής του δήμουΚορινθίων της 14.8.17  το θέμα της συζήτησηςήτανοι όροι προκήρυξης διαγωνισμού ύψους  2,2 εκατομμυρίωνευρώ για προμήθειαεξοπλισμούδιαχείρισηςστερεώναποβλήτων.Η  δημιουργία του εργοστασίου  με τα κτιριακά θα πλησιάσει τα 4 εκ €  με χρήματα από το ταμείο του δήμου.Στόχος όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση είναι να γίνεται κομποστοποίηση και ΚΔΑΥ  για το οποίο δεν υπάρχεισχετικήαδειοδότηση.

Η θέση της ΣυμμαχίαςΠολιτώνστη συνεδρίαση ήταν η πάγιαδιατυπωμένη, δηλαδή  διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση των προδιαλεγμένωνοργανικώναποβλήτων .Για τη συγκεκριμένηδαπάνηλέμε ναι στην κομποστοποίηση η οποίαέχει τη σχετικήάδειαπου λήγει τον Δεκέμβριο 2017 και θα ανανεωθεί και όχι στο ΚΔΑΥ που θα επεξεργάζεταισύμμικτααπόβλητα– μια άλλη λογική που δεν μας βρίσκεισύμφωνους και δεν έχεισχετικήαδειοδότηση.
Επισημάναμε την προϋπόθεση  της  άμεσηςδιάθεσης του κομπόστ και του υπολείμματος.
Τονίσαμε  την επιλογή είτε την αποτυχία του δήμου να εξασφαλίσειεπιδότηση από την Ευρωπαϊκήένωση και να εξοικονομήσειτουλάχιστον το 50% της επένδυσης και να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά εκεί  όπου υπάρχει ανάγκη πχ στην κοινωνική πολιτική που πρόσφατα  έκανε περικοπές στις  δαπάνες.
Τονίσαμε επίσης την έλλειψηεναλλακτικώνλύσεων στην πρόταση πχ συνέχιση της συνεργασίας με το ιδιωτικό ΚΔΑΥ καθώς και την έλλειψηστοιχείωνκόστουςλειτουργίας της μονάδας. Σε μια τέτοια επένδυση είναι απαραίτητο και αυτονόητο  να υπάρχουν και να εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις με κοστολογημένα στοιχεία .

Ο δήμοςαντί να οργανώσει και βελτιώσει την συλλογή και διαλογή στην πηγή που είναι το πρώτο και κρίσιμοβήμα μιας σωστήςδιαχείρισηςσκουπιδιών , μείωσε τον προϋπολογισμόαγοράς νέων κάδωνπερίπου στο μισό και ξεκινά από την τελική φάση που είναι το εργοστάσιο επεξεργασίας . Γιατί άραγε ;
Για περισσότερες πληροφορίες : https://youtu.be/ggTfFkCPjqA



Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων


 
Top