Απόστολος Παπαφωτίου: Πυρκαγιά στο Ρυτό, Άνω Αλμυρή Κορινθίας (φωτογραφίες) | Πρωτη news sport

Ένας δύσβατος τόπος, με έντονο ανάγλυφο και κατάφυτος από πεύκα πολλών δεκαετιών, που είχε μετατραπεί σε λόγγο, ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιος.
Ένας δύσβατος τόπος, με έντονο ανάγλυφο και κατάφυτος από πεύκα πολλών δεκαετιών, που είχε μετατραπεί σε λογγό, ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιος.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η θεόσταλτη βροχή έσβησε αρκετά από το τεράστιο μέτωπο και συγχρόνως ύγρανε τον τόπο. Αυτό έδωσε χρόνο στην πυροσβεστική, στις ομάδες εθελοντών να αναπτυχθούν και να διασπείρουν τις δυνάμεις σε σημεία ελέγχου της φωτιάς και τα εναέρια μέσα να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Ευτυχώς το βράδυ περιορίστηκε ο άνεμος αλλά υπήρχαν πολλές μικρές εστίες (καντηλάκια). Το πρωί και ο αέρας θα καθορίσουν την τύχη της πυρκαγιάς που έχει ήδη περιορισθεί σημαντικά.
Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο. Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Καλλίρης, κα. Νικολάκου και κ. Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Πετρίτσης και κ. Παπαφωτίου, εκφράζοντας με την παρουσία τους και την κρίσιμη κατάσταση, αλλά και ότι όλοι χρειάζονται στην κοινή προσπάθεια.
Συγχαίρουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Εθελοντικές Δυνάμεις του Νομού μας, που δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι ο τόπος τούτος στηρίζεται και στέκεται από του άδολους πατριώτες.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου


Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.












 
Top